Vianočná polievka z kapra

Vianočná polievka z kapra

Voňavá a výživná polievka s kaprom je ako stvorená na rodinnú večeru. Polievka má bohatú chuť. Ak máte radi hustejšie polievky, pridajte trochu pšeno alebo ryže.

Čo budeme potrebovať

  • 1 kg kapra
  • 250 g filetu z kapra
  • 2 l vody
  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks mrkva
  • 5-6 ks zemiakov
  • Kôpor – podľa chuti
  • Petržlen – podľa chuti
  • 2-3 ks bobkového listu
  • 5 ks nového korenia
  • Soľ – podľa chuti
  • štipka papriky

Postup

  • Starostlivo umyte ryby, odstráňte šupiny. Odstráňte žiabre.
  • Rybiu hlavu a filet vložte do hlbokého hrnca a naplňte ich dvoma litrami studenej vody.
  • Hrniec dajte na platňu, vývar priveďte do varu.
  • Rybí vývar varte 30 minút na miernu teplotu.
  • Potom hotovú rybu a filet vyberieme z vývaru.
  • Zemiaky umyte a olúpte, nakrájajte na kocky.
  • Do vriaceho rybieho vývaru pridajte nakrájané zemiaky.
  • Zeleninu varte 5-7 minút.
  • Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Mrkvu umyjeme, olúpeme a nakrájame na rezančeky.
  • Do polievky s kaprom pridajte nakrájanú cibuľu a mrkvu a pokračujte vo varení, kým zelenina nezmäkne.
  • Ku koncu varenia pridajte do rybej polievky bobkové listy, nové korenie a nadrobno nasekaný kôpor a petržlen.
  • Polievku osolíme a dochutíme korením.
  • Polievku varte ďalšie 1-2 minúty, vypnite oheň.
  • Uvarené rybie filé oddeľte od kostí. Nalejte polievku na taniere alebo vývar.
  • Na každý tanier pridajte porciu filetu z kapra.

Ako vieme z kapra nemusí byť len polievka. Pripravte si aj tieto lahodné kaprie pochúťky !

Lahodná polievka z kaprieho mäsa s kôprom a zeleninou.
Zdroj: curiouscuisiniere.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.