Vianočná polievka zo žltého hrachu

Vianočná polievka zo žltého hrachu

Lahodná a výdatná, tento recept na hrachovú polievku v quebeckom štýle sa varí veľmi pomaly a je ideálny na sviatočný obed alebo večeru.

Čo budeme potrebovať

  • 450 g pečeného kolena
  • 30 g masla
  • 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 stopkový zeler, nakrájaný nadrobno
  • 1 stredná cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 350 ml sušeného žltého hrachu, dobre prepláchnutého
  • 1 bobkový list
  • 5 g sušeného tymiánu
  • 940 ml kuracieho vývaru alebo zeleninového vývaru
  • 750 ml vody
  • Soľ a korenie na dochutenie

Postup

  • Odrežte a odstráňte kožu z kolena.
  • Vo veľkom hrnci alebo holandskej rúre rozpustite na strednú teplotu maslo. Pridajte mrkvu, zeler a cibuľu.
  • Varte za pravidelného miešania do zmäknutia asi 10 minút.
  • Vmiešajte sušený hrášok, bobkový list a tymian.
  • Varte za stáleho miešania asi 2 minúty.
  • Vmiešajte kurací vývar a vodu.
  • Pridajte mäso.
  • Priveďte do varu, potom znížte teplotu na stredne nízku, hrniec prikryte a za občasného miešania varte, kým hrášok nezmäkne a polievka nezhustne, asi 1,5 – 2 hodiny.
  • Vyhoďte bobkový list a vyberte mäso na tanier.
  • Nechajte mäso mierne vychladnúť, potom odstráňte všetko mäso z kosti a pridajte ho späť do polievky.
  • Miešajte, aby sa mäso spojilo s polievkou. Ochutnajte a podľa chuti dochuťte soľou a korením.
Žltý hrášok vo výbornej hustej polievka s mäsom.
Zdroj: skinnytaste.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.