Pripravili sme pre vás aj vianočnú verziu na punčovú tortu. Je plný sladkého ovocia a smotany. Takže ak hľadáte niečo, čím oživiť vašu štedrovečernú tabuľu, tak toto je cesta, ktorou sa vydať.
Čo budeme potrebovať
Na cesto
- 3 vajcia
- 90 g cukru krupica
- 150 g polohrubej múky
- 2 lyžice vody
Na náplň
- 1 kg kompótovaného ananásu (odkvapkaného)
- 600 g mandarínok
- 900 g kompótovaných broskýň (odkvapkaných)
- 600 g jahôd
- 4 banány
- 500 ml smotany na šľahanie
- 100 g vanilkového pudingu
- 150 g mandlí
- čokoládový sirup alebo rozpustená čokoláda (nepovinný)
Postup
- Vo väčšej mise si vyšľaháme vajcia, cukor a vodu
- Postupne začneme zamiešavať múku
- Šľaháme tak, aby zmes na cesto bola pekne nadýchaná
- Keď je cesto hotové, tak ho nalejeme do vymastenej formy a dáme piecť
- Pečieme v rúre na 180 stupňov, približne 15 minút, ale priebežne vykonávame test špajlí
- Podľa návodu si uvaríme vanilkový puding a necháme ho bokom vychladiť.
- Korpus torty natrháme alebo nakrájame na menšie kocky
- Do väčšej sklenenej misy začneme vrstviť ingrediencie (malé množstvo ovocia si schováme na ozdobu)
- Dno zakryjeme tenkou vrstvou pudingu
- Naň umiestnime kúsky korpusu
- Pokračujeme ¼ ananásu, broskyne, banánu, pomaranča a jahôd
- Malé množstvo orechov a šľahačky
- Postup opakujeme, kým nám nedôjdu ingrediencie
- Pančovú tortu zakončíme šľahačkou a dozdobíme ovocím
- Pokiaľ zostane korpus, tak ho môžeme tiež rozdrobiť navrch torty
- Celý koláč polejeme čokoládovou polevou alebo rozpustenou čokoládou
Tu je skvelá príležitosť využiť svoje zavarené zásoby. Ak žiadne nemáte, ale premýšľate nad tým, že by ste tento rok chceli niečo zavariť, neváhajte a pozrite sa na tieto skvelé recepty a postupy ako zavariť višne alebo návod ako zavariť jahody . Domáci je predsa vždy lepší.