Výborný variant pre tých, ktorí nechcú kapra počas štedrovečernej večere iba ako hlavný chod!
INGREDIENCIA
- 2 kapry
- soľ
- 1 cibuľa
- 1/4 kg koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
- 1 strúčik cesnaku
- 3 guličky korenia
- bobkový list
POSTUP
- Na vianočnú rybiu polievku z kapra si najskôr pripravíme vývar.
- Na 1,5 až 2 l polievky potrebujeme 2 kaprie hlavy ak nim pridávame kaprie chvosty a plutvy.
- Kaprie hlavy očistíme, žiabre vyberieme, pretože niekedy bývajú horké a mohli by nám pokaziť chuť polievky.
- Hlavy zbavíme aj očí a rozsekneme ich po dĺžke na dve polovice.
- Umyjeme a vložíme do studenej osolenej vody.
- Môžeme pridať aj mliečie alebo ikry, ktoré ale pri ich prípadnom ďalšom používaní radšej varíme zvlášť.
- Do vývaru pridáme koreňovú zeleninu, 1 cibuľu, asi 3 guličky korenia a 1 bobkový list.
- Všetko uvedieme do varu a varíme tak dlho, až ide mäso ľahko oddeliť od kostí.
- Hlavy vyberieme, veľké kosti vyberieme a mäso pretlačíme sitkom.
- Polievku precedíme a môžeme servírovať s petržlenovou vňaťou alebo napríklad osviežiť čerstvou porkovou vňaťou, dobre sa dopĺňa s chuťou kaprieho mäsa.
Vyskúšajte aj naše ďalšie lahodné recepty s kaprom , ktoré si môžete urobiť nielen na Vianoce!