Vianočná rybia polievka s kaprom

Vianočná rybia polievka s kaprom

Výborný variant pre tých, ktorí nechcú kapra počas štedrovečernej večere iba ako hlavný chod!

INGREDIENCIA

  • 2 kapry
  • soľ
  • 1 cibuľa
  • 1/4 kg koreňovej zeleniny (mrkva, zeler, petržlen)
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 guličky korenia
  • bobkový list

POSTUP

  • Na vianočnú rybiu polievku z kapra si najskôr pripravíme vývar.
  • Na 1,5 až 2 l polievky potrebujeme 2 kaprie hlavy ak nim pridávame kaprie chvosty a plutvy.
  • Kaprie hlavy očistíme, žiabre vyberieme, pretože niekedy bývajú horké a mohli by nám pokaziť chuť polievky.
  • Hlavy zbavíme aj očí a rozsekneme ich po dĺžke na dve polovice.
  • Umyjeme a vložíme do studenej osolenej vody.
  • Môžeme pridať aj mliečie alebo ikry, ktoré ale pri ich prípadnom ďalšom používaní radšej varíme zvlášť.
  • Do vývaru pridáme koreňovú zeleninu, 1 cibuľu, asi 3 guličky korenia a 1 bobkový list.
  • Všetko uvedieme do varu a varíme tak dlho, až ide mäso ľahko oddeliť od kostí.
  • Hlavy vyberieme, veľké kosti vyberieme a mäso pretlačíme sitkom.
  • Polievku precedíme a môžeme servírovať s petržlenovou vňaťou alebo napríklad osviežiť čerstvou porkovou vňaťou, dobre sa dopĺňa s chuťou kaprieho mäsa.
Polievka z kapra a zeleniny servírovaná v hlbokom tanieri.
www.dailycookingquest.com

Vyskúšajte aj naše ďalšie lahodné recepty s kaprom , ktoré si môžete urobiť nielen na Vianoce!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.