Máte slabosť pre tradičnú francúzsku cukrovinku. S týmto receptom si môžete ľahko vytvoriť jej skvelú vianočnú variantu.
Ingrediencie:
- 1 šálka cukru
- 1 a 3/4 šálky hladkej múky
- 3 vajcia
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 2 a 1/2 čajovej lyžičky mletých anízového semienok
Postup:
- Vajcia šľahajte do peny.
- Postupne pridávajte cukor a po celý čas šľahajte.
- Po pridaní cukru pokračujte v šľahaní zmesi pri stredne vysokých otáčkach po dobu 5 minút.
- Zmiešajte v mise múku, prášok do pečiva a soľ.
- Pridajte suché prísady do zmesi vajec a cukru a šľahajte pri strednej rýchlosti 3 minúty.
- Vmiešajte mletý aníz.
- Zo vzniknutého cesta pomocou lyžice na plech s papierom na pečenie vytvorte anízové placky.
- Anízové pečivo nechajte stáť pri izbovej teplote odkrytej aspoň 8 hodín.
- Následne si predhrejte rúru na 140 °C.
- Pečte približne 10 minút dozlatista.
- Vyberte vianočné makrónky z rúry, počkajte 5 minút a potom ich stierkou uvoľnite z papiera na pečenie.