Vianočné anízové makrónky

Vianočné anízové makrónky

Máte slabosť pre tradičnú francúzsku cukrovinku. S týmto receptom si môžete ľahko vytvoriť jej skvelú vianočnú variantu.

Ingrediencie:

  • 1 šálka cukru
  • 1 a 3/4 šálky hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 2 a 1/2 čajovej lyžičky mletých anízového semienok

Postup:

  1. Vajcia šľahajte do peny.
  2. Postupne pridávajte cukor a po celý čas šľahajte.
  3. Po pridaní cukru pokračujte v šľahaní zmesi pri stredne vysokých otáčkach po dobu 5 minút.
  4. Zmiešajte v mise múku, prášok do pečiva a soľ.
  5. Pridajte suché prísady do zmesi vajec a cukru a šľahajte pri strednej rýchlosti 3 minúty.
  6. Vmiešajte mletý aníz.
  7. Zo vzniknutého cesta pomocou lyžice na plech s papierom na pečenie vytvorte anízové placky.
  8. Anízové pečivo nechajte stáť pri izbovej teplote odkrytej aspoň 8 hodín.
  9. Následne si predhrejte rúru na 140 °C.
  10. Pečte približne 10 minút dozlatista.
  11. Vyberte vianočné makrónky z rúry, počkajte 5 minút a potom ich stierkou uvoľnite z papiera na pečenie.
Anízové vianočné makrónky.
zdroj: kingarthurbaking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.