Perníčky nemusia byť vždy len z medu a zmesi korenia. Zaujímavým variantom s anízom je tento recept. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutia.
Ingrediencie:
- 2 šálky masla
- 1 žĺtok
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 šálky cukru kryštál
- 3 PL mlieka
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/8 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky anízového extraktu
Poleva
- 1/4 šálky masla
- 2 šálky práškového cukru
- 3-4 PL mlieka
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- vianočné posypky
Postup:
- Mixérom vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej a nadýchanej peny.
- Pridajte aníz, žĺtok a mlieko a opäť vyšľahajte.
- V samostatnej mise preosejte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Zmes pridajte k mokrým prísadám a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Misu s cestom prikryte potravinovou fóliou a vložte na 2-3 hodiny alebo pred noc do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 170°C.
- Plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie.
- Cesto rozvaľkajte valčekom a pomocou rozmanitých vykrajovačov vykrájajte anízové perníčky.
- Pečte približne 7-10 minút dozlatista.
- Anízové pečivo nechajte vychladnúť av medziobdobí si pripravte polevu.
- Zmiešajte všetky ingrediencie v malej miske a šľahajte, kým nedosiahnete nadýchanú konzistenciu maslového krému, podľa potreby pridajte viac mlieka alebo cukru.
- Každý perníček následne jemne potrite polevou a podľa potreby ozdobte posypom.
Na ozdobu tohto anízového pečiva môžete využiť niektorý z našich receptov na tie polevy na perníčky .