Slovo cukroví je síce odvodené od slova cukor, to ale neznamená, že sa nedá upiecť bez neho!
Nahraďte ho zdravšími variantmi v podobe medu, stévie, javorového či agávového sirupu.
Poďme si dnes predstaviť recepty na vianočné pečivo bez cukru.
Urobte si tohtoročné Vianoce nielen veselé, ale zároveň menej sladké!
Naše recepty
Prečo piecť vianočné pečivo bez cukru?
Bežne sa pri pečení cukroviniek používa predovšetkým biely rafinovaný cukor. Ten môžete nahradiť nielen o niečo zdravším trstinovým cukrom, ale aj mnohými ďalšími spôsobmi. V Čechách je tým najobľúbenejším predovšetkým med. Použiť môžete lesný aj kvetový.
Ďalšou možnosťou sú tiež rozmanité sirupy, ako je javorový, agávový, datľový, čakankový či ryžový. Použiť samozrejme môžete aj extrakt zo stévie. Múčkový cukor je možné v receptoch jednoducho nahradiť sušeným ovseným mliekom, ktoré je prirodzene sladké.
Keď navyše náhradu cukru skombinuje aj s tým, že klasickú bielu múku nahradíte múkou špaldovou, pohánkovou či mandľovou, vaše pečivo získa razom oveľa zdravšiu podobu.