Vianočné guľôčky so žĺtkovým krémom

Vianočné guľôčky so žĺtkovým krémom

Jedným z obľúbených tvarov cukroviniek sú guličky, ktoré pripomínajú guľôčky na vianočnom stromčeku. Vyskúšajte tento recept na guličky so žĺtkovým krémom!

Ingrediencie:

  • 75 g masla
  • 100 g hladkej múky
  • 3 vajcia
  • 110 ml vody

Krém

  • 280 ml mlieka
  • 3 žĺtky
  • 60 g práškového cukru
  • 2 PL instantnej kávy
  • 30 g hladkej múky
  • 1 plechovka karamelového kondenzovaného mlieka

Poleva

  • 200 g hnedého cukru
  • 60 ml mlieka
  • 75 g masla
  • 75 g múky
  • 8 g kávových zŕn

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200°C a plech vyložte papierom na pečenie.
  2. V hrnci priveďte do varu vodu a maslo.
  3. Pridajte múku a pomocou varešky ju ihneď zašľahajte do vody, kým nevznikne hladká hmota. Odstavte hrniec z ohňa a pokračujte v šľahaní, kým zmes mierne nevychladne.
  4. Pridávajte vajcia a každé z nich dôkladne zašľahajte do zmesi.
  5. Odstavte a nechajte mierne vychladnúť.
  6. Cesto preložte do vrecúška na zdobenie a na pripravený plech vytlačte guličky.
  7. Pečte predhriatej v rúre 10 minút, kým nevykysnú, potom znížte teplotu na 180 ° C a pečte 20 minút ešte dozlatista. Dobu pečenia prispôsobte veľkosti vašich guličiek.
  8. Na náplň priveďte v hrnci do varu mlieko.
  9. V mise vyšľahajte žĺtky, práškový cukor a instantnú kávu do nadýchanej peny.
  10. Do vaječnej zmesi pridajte múku a znovu šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  11. Vaječnú zmes zalejte teplým mliekom a dobre prešľahajte, aby sa spojila.
  12. Zmes vráťte do hrnca a varte na miernom ohni 5-8 minút, alebo kým nezhustne.
  13. Krém preceďte cez jemné sito do čistej misy.
  14. Misu prikryte potravinovou fóliou a nechajte ju vychladnúť, potom zmes vložte na hodinu do chladničky.
  15. Do studeného krému zašľahajte karamelové kondenzované mlieko a opäť dajte do chladničky.
  16. Na polevu rozpustite v hrnci cukor, mlieko, maslo a múku, dobre premiešajte a zmes priveďte do varu.
  17. Odstavte z ohňa a nechajte 5 minút vychladnúť, potom dobre premiešajte.
  18. Poleva by mala mať konzistenciu medu.
  19. Následne naplňte krémom upečené pečivo a potom ho ozdobte polevou.
Vianočné guľôčky naplnené žĺtkovým krémom.
zdroj: thepaddingtonfoodie.com

Na vianočné pečivo môžete používať nielen žĺtky, ale samozrejme aj bielky. Inšpirujte sa našimi receptami na nadýchané snehové pečivo .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.