Vianočné hubový kuba

Vianočné hubový kuba

Staročeské jedlo, ktoré sa tradične podáva predovšetkým na Štedrý deň na poludnie. Sú ale rodiny, ktoré ho servírujú aj ako súčasť večere.

Ingrediencie:

  • 300 g jačmenných krúp
  • 150 g sušených húb
  • 1 šálka kuracieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 PL masla
  • 1 PL masti
  • majorán
  • rasca
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 °C a plechy vyložte papierom na pečenie.
  2. Krúpy uvarte v osolenej vode domäkka, približne 20-25 minút.
  3. V medziobdobí namočte sušené huby do misky s vodou.
  4. Po približne 15 minútach huby sceďte, vodu, v ktorej boli namočené, nevylievajte.
  5. Huby nakrájajte na menšie kúsky.
  6. Nadrobno nakrájajte tiež cibuľu.
  7. Cibuľu orestujte na masti dozlatista.
  8. Pridajte huby, soľ, rascu a korenie a restujte ďalších 5 minút.
  9. Potom podlejte vývarom a pridajte tiež vodu z húb.
  10. Nechajte dusiť po dobu 15 minút.
  11. Pridajte krúpy, prelisovaný cesnak a majoránku.
  12. Povarte ešte približne 5 minút.
  13. Pridajte maslo, zamiešajte a zmes preložte do zapekacej misky.
  14. Krátko zapečte v rúre predhriatej na 200 °C.
Vianočné hubový kuba s krúpami.
zdroj: whereismyspoon.com

Chcete diétnu varantu zemiakového šalátu? Stačí majonézu nahradiť jogurtom. Vyskúšajte aj ďalšie rozmanité možnosti prípravy zemiakového šalátu na základe našich osvedčených receptov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.