Nahraďte vlašské a lieskové oriešky arašidy! Vyskúšajte to s týmto jednoduchým receptom!
Ingrediencie:
- 225 g hladkej múky
- 200 g pražených nesolených arašidov
- 160 g masla
- 140 g práškového cukru
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 2 bielky
- štipka soli
Postup:
- Arašidy nameľte najemno.
- Mäkké maslo spracujte s cukrom, vanilkou a soľou, až vznikne maslový krém.
- Do maslového krému pridajte bielky a dobre premiešajte.
- Do hmoty z masla a bielkov pridajte múku a namleté arašidy.
- Vypracujte v cesto.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 2 hodiny do chladničky.
- Potom cesto rozvaľkajte pomocou valčeka a vykrájajte vykrajovače rôzne tvary.
- Preneste arašidové pečivo na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v rúre predhriatej na 200 °C po dobu 9-11 minút.