Vianočné hviezdičky arašidov

Vianočné hviezdičky arašidov

Nahraďte vlašské a lieskové oriešky arašidy! Vyskúšajte to s týmto jednoduchým receptom!

Ingrediencie:

  • 225 g hladkej múky
  • 200 g pražených nesolených arašidov
  • 160 g masla
  • 140 g práškového cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 2 bielky
  • štipka soli

Postup:

  1. Arašidy nameľte najemno.
  2. Mäkké maslo spracujte s cukrom, vanilkou a soľou, až vznikne maslový krém.
  3. Do maslového krému pridajte bielky a dobre premiešajte.
  4. Do hmoty z masla a bielkov pridajte múku a namleté arašidy.
  5. Vypracujte v cesto.
  6. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 2 hodiny do chladničky.
  7. Potom cesto rozvaľkajte pomocou valčeka a vykrájajte vykrajovače rôzne tvary.
  8. Preneste arašidové pečivo na plech vyložený papierom na pečenie.
  9. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C po dobu 9-11 minút.
Vianočné hviezdičky z arašidov.
zdroj: blog.giallozafferano.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.