Toto lahodné maslové pečivo plnené pomarančovým krémom rozhodne stojí za vyskúšanie! Pridajte na svoju vianočnú tabuľu zase niečo nové a vaša rodina to určite ocenia.
INGREDIENCIA
- 86 g mäkkého smotanového syra
- 226 g masla, zmäkčeného
- 206 g kryštálového cukru
- jemne nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
- 1 veľký vaječný žĺtok, izbové teploty
- ⅛ lyžičky soli
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 337 g hladkej múky
Na pomarančovú náplň:
- 113 g masla, zmäkčeného
- 190 g práškového cukru plus ďalší na posypanie
- ½ lyžičky vanilkového extraktu
- jemne nastrúhaná kôra z 1 pomaranča
- 1 lyžica čerstvej pomarančovej šťavy
POSTUP
- Predhrejeme si rúru na 175 ° Celzia.
- Odrežeme dva kusy papiera na pečenie tak, aby zodpovedali nášmu plechu.
- Pomocou okrúhleho vykrajovača vytvoríme šablónu tak, že na jednu stranu papiera na pečenie nakreslíme cca 4 cm kruhy, asi 2,5 cm od seba.
- Otočíme papier na pečenie tak, aby kruhy boli na spodnej strane.
- Opakujeme aj s druhým papierom na pečenie.
- Dáme bokom.
- Na vrecko na zdobenie nasadíme veľkú hviezdicovú špičku a dáme bokom.
- Vo veľkej mise zmiešame smotanový syr, maslo, cukor, pomarančovú kôru, žĺtok, soľ a vanilku.
- Šľaháme na stredne vysokú rýchlosť, kým nie je zmes nadýchaná, asi 3-4 minúty.
- Zoškrabeme steny a dno misy a znova premiešame.
- Pridáme múku v 3 prídavkoch a podľa potreby oškrabeme strany.
- Polovicu cesta naberieme do pripraveného vrecka na zdobenie.
- Cesto musí byť mäkké, aby sa s ním dobre pracovalo.
- V prípade potreby dáme vrecko s cestom na teplé miesto, aby zmäklo.
- Vytlačíme asi 4 cm hviezdy na predkreslené šablóny.
- Ak chceme mať ten najlepší tvar, držíme vrecko rovno s okrajom špičky mierne nad plechom.
- Pevne stlačíme vrecko, aby vzniknuté pečivo bolo široké ako predkreslený kruh.
- Pokiaľ máme problémy s uvoľnením cesta, dáme vrecko na teplé miesto ešte na niekoľko minút.
- Cukroví pečieme, kým okraje nezačnú hnednúť, asi 7 až 11 minút, v závislosti od veľkosti a hrúbky cukroviniek.
- Toto pečivo rýchlo hnedne, preto starostlivo sledujeme dobu pečenia.
- Presunieme na mriežku a pred plnením necháme úplne vychladnúť.
- Všetky ingrediencie na náplň vyšľaháme do hladka.
- Náplň naberieme do vrecka na zdobenie.
- Na špičke vyrežeme malý otvor.
- Na spodné polovice upečeného pečiva nanesieme krémovú náplň a priklopíme ďalšou sušienkou.
- Necháme vychladiť alebo zamrazíme, kým nebudeme pripravení konzumovať.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie na elektrické odšťavovače . Kto vyhral v našom porovnaní?