Jednoduché a chuťovo veľmi zaujímavé pečivo, na ktoré okrem anízu potrebujte len niekoľko ďalších ingrediencií, ktoré máte bežne v špajze.
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 1 šálka masla
- 1/2 šálky práškového cukru
- 1 čajová lyžička mletého anízu
- 1 čajová lyžička anízového extraktu
Polevu:
- 2 šálky práškového cukru
- 3 čajové lyžičky anízového extraktu
- 2 PL mlieka
- vianočné posypky
Postup:
- Maslo a cukor vyšľahajte pomocou ručného mixéra, kým sa dobre nespoja.
- Pridajte anízový extrakt a vmiešajte ho do maslovej zmesi.
- Postupne pridávajte mletý aníz a múku.
- Vypracované cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte na 15 minút do chladničky.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 170 ° C a plech na pečenie vyložte papierom na pečenie.
- Vychladené cesto rozvaľkajte valčekom.
- Pomocou vykrajovačov v tvare hviezdičky či iných anízových cukroviniek vykrájajte.
- Plech s cukrovinkami vložte do rúry a pečte približne 15 mnúť
- Keď anízové pečivo chladne, pripravte si polevu.
- Jednoducho spoločne vyšľahajte cukor, mlieko a anízový extrakt.
- Pomocou zdobítka polevu na pečivo naneste a na záver ozdobte vianočnými posypkami.