Vianočné hviezdičky s bielou čokoládou

Vianočné hviezdičky s bielou čokoládou

Javorový sirup je možné v tomto recepte nahradiť aj inými sirupmi alebo lesným medom.

Ingrediencie:

  • 2 a 1/2 šálky namletých mandlí
  • 3 PL škrobu z maranty
  • 5 PL javorového sirupu
  • 5 PL masla
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka rozpustenej bielej čokolády
  • štipka soli
  • zdobenie

Postup:

  1. Vo väčšej mise zmiešajte mandľovú múku, škrob a soľ.
  2. Pridajte zmäknuté maslo, javorový sirup a vanilku.
  3. Najprv všetko spojte vidličkou a potom rukami vypracujte na cesto.
  4. Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu vychladiť.
  5. Predhrejte rúru na 160°C.
  6. Vychladené cesto rozvaľkajte na hrúbku asi pol centimetra.
  7. Pomocou vykrajovačov vykrajujte tvary a pokladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Pečte približne 18-20 minút, kým pečivo nezíska farbu.
  9. Pred zdobením bielou čokoládou nechajte pečivo asi hodinu vychladnúť.
mandľové pečivo zdobené bielou čokoládou
zdroj: flavcity.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.