Javorový sirup je možné v tomto recepte nahradiť aj inými sirupmi alebo lesným medom.
Ingrediencie:
- 2 a 1/2 šálky namletých mandlí
- 3 PL škrobu z maranty
- 5 PL javorového sirupu
- 5 PL masla
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 1 šálka rozpustenej bielej čokolády
- štipka soli
- zdobenie
Postup:
- Vo väčšej mise zmiešajte mandľovú múku, škrob a soľ.
- Pridajte zmäknuté maslo, javorový sirup a vanilku.
- Najprv všetko spojte vidličkou a potom rukami vypracujte na cesto.
- Cesto zabaľte do potravinovej fólie a dajte do chladničky aspoň na 1 hodinu vychladiť.
- Predhrejte rúru na 160°C.
- Vychladené cesto rozvaľkajte na hrúbku asi pol centimetra.
- Pomocou vykrajovačov vykrajujte tvary a pokladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte približne 18-20 minút, kým pečivo nezíska farbu.
- Pred zdobením bielou čokoládou nechajte pečivo asi hodinu vychladnúť.