Netradičný variant obľúbených vianočných perníčkov. Vyskúšajte, uvidíte, že vám zachutia!
Ingrediencie:
- 200 gramov blanšírovaných mandlí
- 2 šálky hladkej múky
- 100 g masla
- 1/4 šálky medu
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 PL korenie na perníčky
Postup:
- Predhrejte rúru na 160 °C a vyložte dva plechy papierom.
- Nameľte mandle.
- Do kuchynského robota následne vložte namleté mandle, múku, prášok do pečiva a korenia. Rýchlym pulzovaním ich spojte.
- Maslo nakrájajte na kúsky a tiež vložte do robota.
- Spracovávajte, kým zmes nebude pripomínať strúhanku.
- Za pomalého chodu mixéra pridajte med a rozšľahané vajcia.
- Vzniknuté cesto následne valčekom rozvaľkajte a pomocou vykrajovačov z neho vykrájajte hviezdičky.
- Mandľové pečivo preložte na plech.
- Pečte približne po dobu 15 minút.
- Po vychladnutí môžete ozdobiť najrôznejšími typmi poliev.