Vôňa škorice k vianočným sviatkom patrí. Vychutnajte si jej arómu aj chuť prostredníctvom tohto jednoduchého receptu.
Ingrediencie:
- 3 vaječné bielky
- 300 g mletých mandlí
- 200 g práškového cukru
- štipka soli
- 1/2 čajovej lyžičky citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru
- 1 čajová lyžička mletej škorice
Postup:
- Najprv ušľahajte bielky so štipkou soli do podoby tuhého snehu.
- Následne do snehu vmiešajte citrónovú šťavu a práškový cukor.
- Mala by vzniknúť pekná biela hmota, čím dlhšie miešate, tým lepšie.
- Päť až šesť polievkových lyžíc tejto zmesi si dajte do samostatnej vzduchotesnej nádoby, uzavrite a dajte vychladiť.
- K zvyšku zmesi pridajte mleté mandle, škoricu a vanilkový cukor.
- Vypracujte v cesto.
- Cesto dajte na približne dve hodiny do chladničky.
- Predhrejte si rúru na 170 °C.
- Pracovnú plochu si posypte práškovým cukrom a cesto rozvaľkajte.
- Korenené pečivo vykrájajte pomocou formičky v tvare hviezdičky.
- Hviezdičky odkladajte na plech s papierom na pečenie.
- Pred vložením do rúry cukroví potrite vychladnutú bielkovú zmesou.
- Pečte približne 15 minút.
Zázvor môžete pridať nielen do receptov na korenené pečivo alebo perníčky. Upiecť si s jeho pomocou môžete aj skvelé vianočné zázvorové sušienky .