Oslávte sviatočné obdobie s týmto netradičným receptom na vianočné kokosové pusinky s kandizovaným ovocím! Vychutnajte si ich v teple rodinnej pohody, pri sledovaní vianočných rozprávok.
Čo budeme potrebovať
- 4 bielky
- 200 g cukru
- 30 g hladkej múky
- Štipka soli
- ½ lyžičky mandľového extraktu
- 4 hrnčeky kokosu
- 30 g nakrájaných červených kandizovaných čerešní
- 30 g nakrájaných zelených kandizovaných čerešní
Postup
- Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
- Plechy na pečenie si vymastíme maslom a zľahka posypeme múkou
- Vo veľkej mise si ušľaháme bielky do peny
- Pridáme cukor, múku, soľ a mandľový extrakt
- Miešame, kým sa ingrediencie dobre nespoja
- Prisypeme kokos a kandizované čerešne
- Vzniknuté cesto pomocou lyžice dávame na plechy
- Vložíme do rúry a pečieme 13 až 17 minút, kým pusinky nestuhnú a ľahko nezhnednú
- Vyberieme a necháme vychladnúť
Ďalšou vianočnou dobrotou, ktorá nesmie chýbať na štedrovečernom stole je bezpochyby anjelská torta . Jeho výroba je rovnako jednoduchá ako pri kokoskách. Je totiž aj z bielkov.