Vianočné kokosky s kandovanými čerešňami

Vianočné kokosky s kandovanými čerešňami

Oslávte sviatočné obdobie s týmto netradičným receptom na vianočné kokosové pusinky s kandizovaným ovocím! Vychutnajte si ich v teple rodinnej pohody, pri sledovaní vianočných rozprávok.

Čo budeme potrebovať

  1. 4 bielky
  2. 200 g cukru
  3. 30 g hladkej múky
  4. Štipka soli
  5. ½ lyžičky mandľového extraktu
  6. 4 hrnčeky kokosu
  7. 30 g nakrájaných červených kandizovaných čerešní
  8. 30 g nakrájaných zelených kandizovaných čerešní

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 160 stupňov
  2. Plechy na pečenie si vymastíme maslom a zľahka posypeme múkou
  3. Vo veľkej mise si ušľaháme bielky do peny
  4. Pridáme cukor, múku, soľ a mandľový extrakt
  5. Miešame, kým sa ingrediencie dobre nespoja
  6. Prisypeme kokos a kandizované čerešne
  7. Vzniknuté cesto pomocou lyžice dávame na plechy
  8. Vložíme do rúry a pečieme 13 až 17 minút, kým pusinky nestuhnú a ľahko nezhnednú
  9. Vyberieme a necháme vychladnúť

Ďalšou vianočnou dobrotou, ktorá nesmie chýbať na štedrovečernom stole je bezpochyby anjelská torta . Jeho výroba je rovnako jednoduchá ako pri kokoskách. Je totiž aj z bielkov.

Vianočné kokosky s kandizovaným ovocím a koosom.
Zdroj: jamhands.net

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.