Vianočné kvietky zo žĺtkov

Vianočné kvietky zo žĺtkov

Lahodné a veľmi chutné vianočné pečivo, ktoré si všetci hneď obľúbia! Pôvodný recept pochádza z Talianska.

Ingrediencie:

  • 3 žĺtky uvarené natvrdo
  • 2/3 šálky masla
  • 1 a 1/4 šálky múky
  • 2/3 šálky práškového cukru
  • 2/3 šálky kukuričného škrobu
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • kôra z 1 citróna
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. V mise mixéra vyšľahajte maslo a práškový cukor.
  2. Vmiešajte vanilku, soľ a citrónovú kôru.
  3. Na misu umiestnite jemné sitko.
  4. Pridajte žĺtky uvarené natvrdo a lyžicou pretlačte žĺtok sitkom, aby sa vytvoril jemný žĺtkový poprašok.
  5. Žĺtky zašľahajte do maslovej zmesi pri nízkych otáčkach.
  6. Do misy pridajte kukuričný škrob a múku.
  7. Šľahajte pri nízkych otáčkach, kým sa nezačne tvoriť drobivé cesto.
  8. Vyklopte cesto na ľahko pomúčenú pracovnú dosku a vypracujte do tvaru gule.
  9. Zabaľte do potravinovej fólie a dajte na hodinu do chladničky.
  10. Povrch zľahka poprášte múkou a cesto rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra.
  11. Vykrajujte pomocou vykrajovačov tvary kvietkov alebo akékoľvek iné.
  12. Položte na papier na pečenie vyložený plech a pečte pri teplote 160 ° C 14-17 minút.
Vianočné žĺtkové kvietky.
zdroj: neighborfoodblog.com

jednou z ingrediencií, ktorú by ste pri pečení cukroviniek pravdepodobne neočakávali ich ocot. Pravdou ale je, že octové pečivo , je krásne krehké a nadýchané. Inšpirujte sa našimi receptami.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.