Lahodné a veľmi chutné vianočné pečivo, ktoré si všetci hneď obľúbia! Pôvodný recept pochádza z Talianska.
Ingrediencie:
- 3 žĺtky uvarené natvrdo
- 2/3 šálky masla
- 1 a 1/4 šálky múky
- 2/3 šálky práškového cukru
- 2/3 šálky kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- kôra z 1 citróna
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- V mise mixéra vyšľahajte maslo a práškový cukor.
- Vmiešajte vanilku, soľ a citrónovú kôru.
- Na misu umiestnite jemné sitko.
- Pridajte žĺtky uvarené natvrdo a lyžicou pretlačte žĺtok sitkom, aby sa vytvoril jemný žĺtkový poprašok.
- Žĺtky zašľahajte do maslovej zmesi pri nízkych otáčkach.
- Do misy pridajte kukuričný škrob a múku.
- Šľahajte pri nízkych otáčkach, kým sa nezačne tvoriť drobivé cesto.
- Vyklopte cesto na ľahko pomúčenú pracovnú dosku a vypracujte do tvaru gule.
- Zabaľte do potravinovej fólie a dajte na hodinu do chladničky.
- Povrch zľahka poprášte múkou a cesto rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra.
- Vykrajujte pomocou vykrajovačov tvary kvietkov alebo akékoľvek iné.
- Položte na papier na pečenie vyložený plech a pečte pri teplote 160 ° C 14-17 minút.
jednou z ingrediencií, ktorú by ste pri pečení cukroviniek pravdepodobne neočakávali ich ocot. Pravdou ale je, že octové pečivo , je krásne krehké a nadýchané. Inšpirujte sa našimi receptami.