Vianočné mrkvové košíčky s kokosovým krémom

Vianočné mrkvové košíčky s kokosovým krémom

Jednoduché a chuťovo veľmi zaujímavé pečivo, na ktoré okrem zázvoru potrebujte aj niekoľko ďalších druhov korenia.

Ingrediencie:

  • 10 datlí
  • 1/2 šálky vlašských orechov
  • 1/2 šálky datlí
  • 1 pomaranč
  • 1/2 čajovej lyžičky škorice
  • štipka muškátového orieška
  • 4 PL strúhaného kokosu
  • 2 mrkvy

Krém

  • 400 ml kokosového mlieka z konzervy
  • 2 PL javorového sirupu
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Postup:

  1. Datle a vlašské orechy rozmixujte v kuchynskom robote na lepkavú a drobivú hmotu.
  2. Zmes vtlačte do pripravených silikónových formičiek na košíčky a vložte do mrazničky.
  3. Z pomaranča odstráňte kôru, ktorú použijete na ozdobu.
  4. Vložte všetky prísady okrem mrkvy do kuchynského robota a rozmixujte ich do jednoliatej hmoty.
  5. Preneste do misy a potom nastrúhajte mrkvu.
  6. Premiešajte a nechajte 15 minút odležať.
  7. Vyberte z mrazničky formičky s orechovo-datlovým základom a doplňte ich mrkvovou zmesou.
  8. Vložte opäť na aspoň 2 hodiny do mrazničky.
  9. Tesne pred uplynutím dvoch hodín si pripravte kokosový krém.
  10. Kokosové mlieko vyšľahajte do krémovej konzistencie a za chodu prístroja pridávajte javorový sirup a vanilku.
  11. Opatrne vyberte košíčky z formičiek a pomocou zdobítka ozdobte kopčekom kokosového krému a pomarančovou kôrou.
Vianočné mrkvové košíčky s kokosovým krémom.
zdroj: onegreenplanet.org

Máte radi rozmanité druhy orechov? Recepty na raw cukroví nie sú jediné, v ktorých ich môžete využiť. Upečte si aj ďalšie druhy orechového vianočného pečiva !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.