Vianočné mrkvovo-škoricové stromčeky (vhodné pre diabetikov)

Vianočné mrkvovo-škoricové stromčeky (vhodné pre diabetikov)

Jednoduchý recept na skvele pečivo z mrkvy bez cukru, ktorý ocenia nielen diabietici! Z daného množstva cesta budete mať okolo 40 kúskov vianočných cukroviniek s mrkvou.

INGREDIENCIA

  • 200 g varenej mrkvy
  • 350 g hladkej múky
  • 60 ml mlieka
  • ½ lyžičky mletej škorice
  • ¼ lyžičky klinčeka
  • 1 lyžička muškátového orieška

POSTUP

  1. Rúru predhrejte na 160°C.
  2. Olúpanú mrkvu si uvarte a následne rozmixujte na kašičku.
  3. Do misy s mrkvovou kašou pridajte všetky zvyšné ingrediencie a hneťte – sami alebo za pomoci kuchynského robota – cesto na vianočné stromčeky.
  4. Vzniknuté cesto vyvaľkajte v pláte s hrúbkou cca ½ cm.
  5. Vykrajovačom v tvare stromčeka tvorte z cesta motívy, ktoré postupne vkladajte na papier na pečenie vyložený plech.
  6. Stromčeky pečte v rúre zhruba 20 minút.
Malé stromčeky upečené z mrkvy a škorice.
www.penelopespantryblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.