Vianočné orechy s kakaovým krémom

Vianočné orechy s kakaovým krémom

Orechy sú jedným z najobľúbenejších druhov vianočného pečiva v slovenských domácnostiach. Vyskúšajte náš variant s lahodným kakaovým krémom.

Ingrediencie:

  • 600 g hladkej múky
  • 250 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 4 vajcia
  • 10 g prášku do pečiva

Krém

  • 200 g masla
  • 200 g cukru
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 2 PL kakaa
  • rozlámané či nepodarené kúsky cukroviniek
  • niekoľko kvapiek rumovej esencie

Postup:

  1. Vyšľahajte zmäknuté maslo s práškovým cukrom.
  2. Pridajte vajcia, jedno po druhom, a miešajte, kým sa zmes úplne nezapojí.
  3. K múke pridajte soľ a prášok do pečiva a po lyžiciach pridávajte do mokrých prísad.
  4. Vypracujte v cesto, ktoré potom zabaľte do potravinovej fólie a dajte na dve hodiny do chladničky.
  5. Malým množstvom cesta naplňte formičky na orechy.
  6. Orechy upečte v predhriatej rúre dozlatista.
  7. Následne orechy vyklepnite a nechajte vychladnúť.
  8. V medziobdobí si pripravte krém.
  9. Maslo vyšľahajte s cukrom do krémovej konzistencie.
  10. Vmiešajte kakao a rumovú esenciu.
  11. Pridajte orechy, kúsky cukroviniek a vymiešajte v krém.
  12. Následne k sebe pomocou krému orechy zlepte.
  13. Orechové pečivo môžete pred podávaním posypať malým množstvom práškového cukru.
Vianočné orechy zlepované kakaovým krémom.
zdroj: deliciousromania.com

Pri pečení cukroviniek je možné používať takmer všetky druhy orechov. Najobľúbenejšie sú predovšetkým tie vlašské, lieskové a pekanové. Inšpirujte sa našimi rozmanitými variantmi orechového vianočného pečiva !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.