Cukor je možné vo vianočnom pečive nahradiť rozmanitými ingredienciami, jednou z nich je určite stévia.
Ingrediencie:
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 2 a 1/2 šálky mandľovej múky
- 1 šálka stévie
- 1 šálka masla
- 2 vajcia
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky jedlej sódy
- 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Postup:
- Pomocou mixéra vyšľahajte maslo so steviou do nadýchaného krému.
- Vmiešajte vajcia a vanilku.
- V samostatnej mise zmiešajte múky, jedlú sódu, prášok do pečiva a soľ.
- Postupne pridávajte suché prísady do zmesi masla a stévie.
- Po každom pridaní dobre prešľahajte.
- Cesto rozdeľte na dve časti a zabalené v potravinovej fólii vložte na 30 minút do chladničky.
- Predhrejte rúru na 170 °C.
- Vychladené cesto rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra a vykrájajte pomocou vykrajovačov.
- Vianočné pečivo odkladajte na plech s papierom na pečenie.
- Pečte 10-12 minút.
- Nechajte cukrovinky bez cukru úplne vychladnúť a potom ľubovoľne ozdobte.
Trápi vás cukrovka? Spríjemnite si sviatky s našimi receptami na dia vianočné pečivo !