Vianočné pečivo bez pečenia

Vianočné pečivo bez pečenia

Táto receptúra je super voľbou pre milovníkov kokosu a likéru Malibu. Príprava je maximálne jednoduchá a výsledok stojí za pozornosť.

Ingrediencie:

  • 400 g domácej piškótovej rolády plnené džemom (keď nemáme, dá sa použiť aj tá kupovaná)
  • 60 ml smotany na šľahanie (40 % – ak nezoženieme, použijeme 33 %)
  • 1 polievková lyžica likéru Malibu
  • 250 g kvalitnej tmavej čokolády
  • 120 g strúhaného kokosu

Postup:

  • Pripravíme si veľký plech a vyložíme ho papierom na pečenie.
  • Piškótovú roládu rozkrájame na plátky, dáme do misky a rozdrvíme.
  • Prilejeme smotanu na šľahanie, Malibu likér a vypracujeme hladkú hmotu.
  • Lyžicu odoberáme kúskami hmoty a tvarujeme do guličiek, ktoré naukladáme na plech.
  • Keď spracujeme celú dávku, vložíme plech s guličkami do chladničky a necháme 1 hodinu chladiť.
  • Potom nasypeme strúhaný kokos do strednej misky av malom hrnci rozpustíme čokoládu, prípadne môžeme v mikrovlnnej rúre.
  • Každú guľôčku dáme na vidličku a ponoríme do rozohriatej čokolády.
  • Jemne poklepeme na okraj hrnca či misky s čokoládou, aby odkvapkala prebytočná späť, a vhodíme do misky s kokosom.
  • Dôkladne obalíme a vrátime späť na pôvodné miesto na plechu.
  • Obalené guličky vložíme späť do chladničky minimálne na 30 – 60 minút. Akonáhle zatuhnú, môžeme konzumovať.
Lamingtonské gule s kokosom.
Zdroj: https://www.taste.com.au/

Tip: Ak premýšľate, čím niekomu urobiť radosť, pripravte tieto guličky, zabaľte do darčekovej krabičky alebo ozdobného vrecka, zaobstarajte mašľou a máte perfektný darček. Ostatne, ručne vyrábané darčeky sú vždy najlepšie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.