Vianočné pečivo plnené hrozienkami, mandľami a figami

Vianočné pečivo plnené hrozienkami, mandľami a figami

Klasické talianske vianočné pečivo. Vyskúšajte a uvidíte, že si čoskoro získa miesto aj na vašom vianočnom stole.

Ingrediencie:

  • 4 šálky hladkej múky
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • 1 šálka masla
  • 3 vajcia
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • 1 vajce na potretie
  • posypky na ozdobenie

Náplň

  • 1 a 1/2 šálky celých mandlí
  • 100 g sušených fíg
  • 1 šálka hrozienok
  • 2 PL pomarančovej marmelády
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého klinčeka
  • 1/8 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • nastrúhaná kôra z 1 pomaranča

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 170 °C a plechy vyložte papierom na pečenie.
  2. Na plech rozložte mandle. Pečte ich 8 až 10 minút.
  3. V kuchynskom robote zmiešajte figy, hrozienka, škoricu, soľ, klinčeky, muškátový oriešok, vanilku a pomarančovú kôru. Rozmixujte nadrobno.
  4. Pridajte mandle a marmeládu, mixujte, kým zmes nedrží pohromade.
  5. Zmes vložte vychladiť do chladničky.
  6. V mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva a soľ.
  7. Pridajte kúsky masla a rukami prepracujte, kým cesto nebude pripomínať žmolenku.
  8. Pridajte vajcia a opäť premiešajte.
  9. Cesto následne zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 1-2 hodiny do chladničky.
  10. Cesto následne rozdeľte na dve časti.
  11. Jednu časť rozvaľkajte na obdĺžnik s hrúbkou približne pol centimetra.
  12. Polovicu cesta potrite náplňou a následne preložte.
  13. Vložte na 20-30 minút do chladničky.
  14. Potom pomocou noža cesto nakrájajte na približne dva centimetre dlhé kolíky.
  15. Rovnakým spôsobom pokračujte aj s druhou polovicou cesta.
  16. Hrozienkové pečivo vložte na plech s papierom na pečenie a potrite rozšľahaným vajíčkom s trochou vody a posypte zdobením
  17. Pečte v rúre predhriatej na 170 ° C približne 18-20 minút.
Vianočné pečivo plnené hrozienkami, mandľami a figami.
zdroj: valleyfig.com

Túžite tento rok po zdravších Vianociach? Vyskúšajte naše pečivo bez cukru !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.