Vyskúšajte toto jedinečné pečivo z datlí a ovsených vločiek. Vaša rodina určite ocenia nový recept a verte nám, že z tanierov zmizne ako prvá!
Ingrediencie
Na cesto
- 250g hladkej múky
- 70 g cukru
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 vajce
- 150 g zmäknutého masla
- 50 g ovsených vločiek
- 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Na náplň
- 200 g sušených datlí bez kôstky
- 50 g masla
- 100 g cukru
- 50 g ovsených vločiek
- 1 vajce
Postup
- Najprv v mise zmiešajte múku s kypriacim práškom do pečiva.
- Postupne primiešajte ostatné suroviny na cesto a ručným mixérom prepracujte na cesto.
- Z cesta vytvorte valčeky s priemerom zhruba 3 cm.
- Nechajte cez noc vychladiť.
- Plech vyložte papierom na pečenie a predhrejte si rúru na 180°C.
- Z odležaných valčekov cesta krájajte zhruba 0,5 cm slnečné plátky a pokladajte na plech.
- Teraz si pripravte náplň: datle nakrájajte na malé kúsky.
- V malom hrnci rozpustite maslo, potom pridajte nakrájané datle, cukor a ovsené vločky.
- Všetko za stáleho miešania trochu orestujte a nechce zľahka vychladnúť.
- Potom primiešajte vajcia.
- Náplň teraz pomocou dvoch lyžičiek pokladajte na pripravené plátky cesta.
- Pečte asi 15 minút.
Pre väčšiu zdobnosť cukroviniek a slávnostnejší vzhľad môžete dať pred pečením na každý kúsok ešte plátok datlí či oriešok.
Po upečení a vychladnutí môžete polievať rozpustenou bielou alebo horkou čokoládou.
Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie vstavaných rúr . Kto vyhral v našom teste?