Vyskúšajte jednoduchý recept na pečivo s orieškami. Iste sa po ňom len zapráši.
Ingrediencie na cesto
- 1 hrnček hladkej múky
- 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
- 3/4 hrnčeka cukru
- 1 vajíčko (žĺtok oddelený od bielka)
- 2 polievkové lyžice mlieka
- 1/3 hrnčeka kakaa
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- Štipka soli
- Mleté orechy (akékoľvek podľa chuti)
Ingrediencie na polevu
- 1 tabuľka mliečnej čokolády
- 1,5 lyžice zmäknutého masla
- 3/4 hrnčeka práškového cukru
- 1 lyžica mlieka
- 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie (33%)
Postup
- Maslo vyšľahajte s cukrom. Pridajte žĺtok, mlieko, vanilkový extrakt a miešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
- V inej mise zmiešajte preosiatu múku s kakaom a štipkou soli. Múčnu zmes zmiešajte s tekutou v druhej mise.
- Cesto vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- Medzitým si pripravte polevu tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíte čokoládu s maslom. Pridajte mlieko, vanilkový extrakt, práškový cukor a smotanu.
- Vznikne vám hladký krém.
- Z vychladnutého cesta tvorte asi 1,5 cm veľké guličky. Umiestňujte ich na plech s papierom na pečenie.
- Každú guľôčku najprv potrite snehom z vyšľahaného bielka, potom posypte namletými orechmi.
- Obalené guličky dajte piecť na 180 ° C po dobu asi 10-12 minút.
- Po upečení nechajte guličky vychladnúť. Polevu nanášajte na guličky pomocou cukrárskeho vrecka. Môžete tvoriť slzy, kvapky, kolieska, čokoľvek.
- Nechajte vychladnúť a sú pripravené na podávanie. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe po dobu maximálne 5 dní.
Aj vegáni si u nás prídu na svoje! Inšpirujte sa suprovými receptami na vegánske pečivo , ktoré nerozoznáte od tradičného.