Vianočné pečivo s orechmi a šľahačkou

Vianočné pečivo s orechmi a šľahačkou

Vyskúšajte jednoduchý recept na pečivo s orieškami. Iste sa po ňom len zapráši.

Ingrediencie na cesto

  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka zmäknutého masla
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 1 vajíčko (žĺtok oddelený od bielka)
  • 2 polievkové lyžice mlieka
  • 1/3 hrnčeka kakaa
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • Štipka soli
  • Mleté orechy (akékoľvek podľa chuti)

Ingrediencie na polevu

  • 1 tabuľka mliečnej čokolády
  • 1,5 lyžice zmäknutého masla
  • 3/4 hrnčeka práškového cukru
  • 1 lyžica mlieka
  • 1/2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1/2 hrnčeka smotany na šľahanie (33%)

Postup

  • Maslo vyšľahajte s cukrom. Pridajte žĺtok, mlieko, vanilkový extrakt a miešajte, kým sa ingrediencie nespoja.
  • V inej mise zmiešajte preosiatu múku s kakaom a štipkou soli. Múčnu zmes zmiešajte s tekutou v druhej mise.
  • Cesto vložte do chladničky aspoň na 1 hodinu.
  • Medzitým si pripravte polevu tak, že vo vodnom kúpeli rozpustíte čokoládu s maslom. Pridajte mlieko, vanilkový extrakt, práškový cukor a smotanu.
  • Vznikne vám hladký krém.
  • Z vychladnutého cesta tvorte asi 1,5 cm veľké guličky. Umiestňujte ich na plech s papierom na pečenie.
  • Každú guľôčku najprv potrite snehom z vyšľahaného bielka, potom posypte namletými orechmi.
  • Obalené guličky dajte piecť na 180 ° C po dobu asi 10-12 minút.
  • Po upečení nechajte guličky vychladnúť. Polevu nanášajte na guličky pomocou cukrárskeho vrecka. Môžete tvoriť slzy, kvapky, kolieska, čokoľvek.
  • Nechajte vychladnúť a sú pripravené na podávanie. Skladujte vo vzduchotesnej nádobe po dobu maximálne 5 dní.
Orechovo-čokoládové pečivo zo šľahačky.
Zdroj: dessertnowdinnerlater.com

Aj vegáni si u nás prídu na svoje! Inšpirujte sa suprovými receptami na vegánske pečivo , ktoré nerozoznáte od tradičného.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.