Okrem klasického bieleho či červeného vína, môžete pri pečení cukroviniek využiť aj víno varené. Tento recept je obľúbený predovšetkým v nemecky hovoriacich krajinách.
Ingrediencie:
- 2 a 1/4 šálky hladkej múky
- 1 šálka masla
- 1/2 šálky cukru
- 1/2 šálky vareného vína
- 4 vajcia
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 100 g nastrúhanej čokolády
Na polevu
- 1 šálka práškového cukru
- 2 PL vareného vína
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 ° C a pripravte vyšší plech, v ktorom budete toto vínové pečivo piecť.
- Maslo vyšľahajte s cukrom do peny.
- Pridajte postupne všetky vajcia a premiešajte.
- Potom pridajte tiež múku, prášok do pečiva, čokoládu a varené víno.
- Vypracujte v hladké cesto a to potom rozotrite po vymastenom plechu.
- Pečte približne 20 minút.
- Nechajte vychladnúť av medziobdobí si pripravte polevu.
- Na polevu zmiešajte práškový cukor so vareným vínom. Množstvo vína prispôsobte koncentrácii.
- Potrite ním povrch cukroví a nechajte stuhnúť.
- Následne nakrájajte na kosoštvorce či ďalšie tvary.