Vianočné pečivo so vareným vínom

Vianočné pečivo so vareným vínom

Okrem klasického bieleho či červeného vína, môžete pri pečení cukroviniek využiť aj víno varené. Tento recept je obľúbený predovšetkým v nemecky hovoriacich krajinách.

Ingrediencie:

  • 2 a 1/4 šálky hladkej múky
  • 1 šálka masla
  • 1/2 šálky cukru
  • 1/2 šálky vareného vína
  • 4 vajcia
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 100 g nastrúhanej čokolády

Na polevu

  • 1 šálka práškového cukru
  • 2 PL vareného vína

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 ° C a pripravte vyšší plech, v ktorom budete toto vínové pečivo piecť.
  2. Maslo vyšľahajte s cukrom do peny.
  3. Pridajte postupne všetky vajcia a premiešajte.
  4. Potom pridajte tiež múku, prášok do pečiva, čokoládu a varené víno.
  5. Vypracujte v hladké cesto a to potom rozotrite po vymastenom plechu.
  6. Pečte približne 20 minút.
  7. Nechajte vychladnúť av medziobdobí si pripravte polevu.
  8. Na polevu zmiešajte práškový cukor so vareným vínom. Množstvo vína prispôsobte koncentrácii.
  9. Potrite ním povrch cukroví a nechajte stuhnúť.
  10. Následne nakrájajte na kosoštvorce či ďalšie tvary.
Vianočné pečivo so vareným vínom.
zdroj: quick-german-recipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.