Hviezdičky, polmesiačiky aj ďalšie tvary jednoducho vytvoríte z tohto lahodného vínového cesta.
Ingrediencie:
- 200 g ryžovej múky
- 1 šálka bieleho vína
- 1 šálka oleja
- 100 g kukuričného škrobu
- 80 g cukru
- 3 čajové lyžičky mletej škorice
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- štipka soli
Postup:
- Do misy nasypte múku, kukuričný škrob, cukor, prášok do pečiva, soľ a škoricu.
- Pridajte olej a víno.
- Premiešajte a rukami vypracujte na hladké a homogénne cesto.
- Vytvorte guľu, cesto prikryte potravinovou fóliou a preneste na 30 minút do chladničky.
- Potom cesto rozvaľkajte valčekom na hrúbku asi jedného centimetra a vykrajovače vykrájajte požadované tvary.
- Vínové pečivo odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pečte v rúre vyhriatej na 170 ° C po dobu približne 15-20 minút.
- Po upečení nechajte pečivo vychladnúť a nakoniec ho posyptomučkovým cukrom.