Vianočné pečivo z bieleho vína

Vianočné pečivo z bieleho vína

Hviezdičky, polmesiačiky aj ďalšie tvary jednoducho vytvoríte z tohto lahodného vínového cesta.

Ingrediencie:

  • 200 g ryžovej múky
  • 1 šálka bieleho vína
  • 1 šálka oleja
  • 100 g kukuričného škrobu
  • 80 g cukru
  • 3 čajové lyžičky mletej škorice
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli

Postup:

  1. Do misy nasypte múku, kukuričný škrob, cukor, prášok do pečiva, soľ a škoricu.
  2. Pridajte olej a víno.
  3. Premiešajte a rukami vypracujte na hladké a homogénne cesto.
  4. Vytvorte guľu, cesto prikryte potravinovou fóliou a preneste na 30 minút do chladničky.
  5. Potom cesto rozvaľkajte valčekom na hrúbku asi jedného centimetra a vykrajovače vykrájajte požadované tvary.
  6. Vínové pečivo odkladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Pečte v rúre vyhriatej na 170 ° C po dobu približne 15-20 minút.
  8. Po upečení nechajte pečivo vychladnúť a nakoniec ho posyptomučkovým cukrom.
Vianočné pečivo z bieleho vína.
zdroj: cookpad.co

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.