Tieto lahodné placky sú jednoduché na prípravu a zároveň veľmi dobré. Zároveň môžu mať mnoho podôb a variantov. Čo treba vyskúšať pridanie kúskov sušeného ovocia či čokolády? Samozrejme môžete upečené pečivo máčať v čokoláde či inej obľúbenej poleve.
Ingrediencie
- 3 hrnčeky hladkej múky
- 1 lyžička jedlej sódy
- 1 lyžička soli
- 1 hrnček zmäknutého masla
- 1 hrnček trstinového cukru
- 3 vajcia
- 1 vanilkový cukor
- 1,5 hrnčeka nahrubo nasekaných orechov (odporúčame pekanové)
- 1,5 hrnčeka sekaných vykôstkovaných datlí
Postup
- Predhrejte si rúru na 180°C a plech vyložte papierom na pečenie.
- V miske zmiešajte múku, jedlú sódu a soľ.
- V inej miske dobre utrite maslo s trstinovým a vanilkovým cukrom.
- Do misky s maslom pridajte vajcia a vyšľahajte.
- Postupne pridávajte zmes múky.
- Na záver opatrne primiešajte datle a orechy.
- Pokiaľ môžete, dajte na 2 hodiny odpočinúť.
- Na plech tvorte dvoma lyžicami malé kôpky cesta a nechávajte medzi nimi aspoň dvojcentimetrové medzery.
- Pečte po dobu 8 – 11 minút, kým placky nezezlátnu.
Máme pre vás aj ďalšie najlepšie recepty na mäkké perníčky na Vianoce . Inšpirujte sa!