Kakaové nadýchané cesto, vrstva orechovo-rumovej náplne, kakaový krém a čokoládová poleva na povrchu. Čo viac si môžete priať?
Ingrediencie:
- 150 g práškového cukru
- 150 g masla
- 4 vajcia
- 120 g mletých vlašských orechov
- 70 g hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 2 PL kakaového prášku
Orechová náplň
- 200 g mletých vlašských orechov
- 100 g práškového cukru
- 150 ml rumu
- 2 čajové lyžičky vanilkového cukru
Kakaový krém
- 800 ml mlieka
- 250 g masla
- 100 g cukru kryštál
- 2 PL kakaa
- 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas
Poleva
- 150 g čokolády na varenie
- 50 g hery
Postup:
- Maslo a cukor utrite do krémovej konzistencie, potom postupne vmiešajte žĺtky.
- Pridajte mletie orechy, múku a prášok do pečiva.
- Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a potom ich oparne primiešajte do cesta.
- Pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie v rúre predhriatej na 180°C približne 15-18 minút.
- V medziobdobí si pripravte orechovú náplň.
- Na náplň zmiešajte v mise všetky uvedené ingrediencie a nechajte asi štvrť hodiny stáť.
- Potom si pripravte kakaový krém. V mlieku na miernom ohni rozpustite cukor, krémový prášok a kakao, potom do vychladnutej zmesi zašľahajte maslo.
- Na upečený vychladnutý korpus rozotrite a uhlaďte orechovú náplň a potom tiež kakaový krém.
- Vložte na dve hodiny do chladničky.
- Na stuhnuté opité pečivo nalejte čokoládovú polevu, vytvorenú rozpustením čokolády v here.
- Polevu následne nechajte v chlade stuhnúť.
Máte pre slivky slabosť? Vyskúšajte ich tiež v podobe receptov na slivkové buchty !