Vianočné rezy opitý František

Vianočné rezy opitý František

Kakaové nadýchané cesto, vrstva orechovo-rumovej náplne, kakaový krém a čokoládová poleva na povrchu. Čo viac si môžete priať?

Ingrediencie:

  • 150 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 4 vajcia
  • 120 g mletých vlašských orechov
  • 70 g hladkej múky
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 2 PL kakaového prášku

Orechová náplň

  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 100 g práškového cukru
  • 150 ml rumu
  • 2 čajové lyžičky vanilkového cukru

Kakaový krém

  • 800 ml mlieka
  • 250 g masla
  • 100 g cukru kryštál
  • 2 PL kakaa
  • 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas

Poleva

  • 150 g čokolády na varenie
  • 50 g hery

Postup:

  1. Maslo a cukor utrite do krémovej konzistencie, potom postupne vmiešajte žĺtky.
  2. Pridajte mletie orechy, múku a prášok do pečiva.
  3. Bielky vyšľahajte do tuhého snehu a potom ich oparne primiešajte do cesta.
  4. Pečte na plechu vyloženom papierom na pečenie v rúre predhriatej na 180°C približne 15-18 minút.
  5. V medziobdobí si pripravte orechovú náplň.
  6. Na náplň zmiešajte v mise všetky uvedené ingrediencie a nechajte asi štvrť hodiny stáť.
  7. Potom si pripravte kakaový krém. V mlieku na miernom ohni rozpustite cukor, krémový prášok a kakao, potom do vychladnutej zmesi zašľahajte maslo.
  8. Na upečený vychladnutý korpus rozotrite a uhlaďte orechovú náplň a potom tiež kakaový krém.
  9. Vložte na dve hodiny do chladničky.
  10. Na stuhnuté opité pečivo nalejte čokoládovú polevu, vytvorenú rozpustením čokolády v here.
  11. Polevu následne nechajte v chlade stuhnúť.
Vianočné rezy opitý František s čokoládou, orechmi a alkoholom.
zdroj: varecha.pravda.sk

Máte pre slivky slabosť? Vyskúšajte ich tiež v podobe receptov na slivkové buchty !

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.