Vianočné rožky so škoricou

Vianočné rožky so škoricou

Dodajte svojmu cukroví príjemnú vôňu a korene sladkastú chuť. Upečte si vanilkové rožky so škoricou, s ktorými sa určite odlíšite od zabehnutej klasiky.

Ingrediencie

  • 4 hrnčeky hladkej múky
  • ¾ hrnčeka chladeného masla
  • 1 hrnček kyslej smotany
  • 3 žĺtky z väčších vajec
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 bielky z väčších vajec
  • 2 lyžice vody
  • 1 hrnček cukru
  • 3 čajové lyžičky mletej škorice

Postup

  • Vo väčšej mise zmiešajte múku s maslom do hrudkovitej zmesi.
  • V malej mise rozšľahajte kyslú smotanu, žĺtky a vanilkový extrakt.
  • Vzniknutú zmes pridajte do hrudkovitej zmesi a miešajte, kým cesto tvorí guľu.
  • Vzniknutú guľu cesta zabaľte do potravinárskej fólie a dajte vychladiť na 4 hodiny (najlepšie cez noc) do chladničky.
  • Cesto rozdeľte na štvrtiny a utvorte z nich valčeky, ktoré rozdeľte na malé kúsky, z ktorých tvarujte malé rožky.
  • V miske si rozšľahajte bielky s vodou, ktorými budete rožky potierať.
  • V ďalšej miske si zmiešajte cukor so škoricou, čím potreté rožky následne posypete.
  • Potreté a posypané rožky, vyskladané na papieri na pečenie, dajte piecť na 180°C po dobu 15-17 minút alebo dozlatista.
  • Upečené, vychladnuté rožteky skladujte na chladnom mieste.
Tanier rožkov so škoricou
Zdroj: pixabay.com

Milan & Ondra

Obaja sme fanúšikmi dobrého jedla a radi varíme. Na tomto webe vás chceme inšpirovať tradičnými, ale aj menej bežnými receptami. Budeme radi, ak naše recepty vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám chutili. Dobrú chuť! :)

Páčil sa vám tento článok? Dajte 5 hviezdičiek. :)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.