Dodajte svojmu cukroví príjemnú vôňu a korene sladkastú chuť. Upečte si vanilkové rožky so škoricou, s ktorými sa určite odlíšite od zabehnutej klasiky.
Ingrediencie
- 4 hrnčeky hladkej múky
- ¾ hrnčeka chladeného masla
- 1 hrnček kyslej smotany
- 3 žĺtky z väčších vajec
- 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
- 2 bielky z väčších vajec
- 2 lyžice vody
- 1 hrnček cukru
- 3 čajové lyžičky mletej škorice
Postup
- Vo väčšej mise zmiešajte múku s maslom do hrudkovitej zmesi.
- V malej mise rozšľahajte kyslú smotanu, žĺtky a vanilkový extrakt.
- Vzniknutú zmes pridajte do hrudkovitej zmesi a miešajte, kým cesto tvorí guľu.
- Vzniknutú guľu cesta zabaľte do potravinárskej fólie a dajte vychladiť na 4 hodiny (najlepšie cez noc) do chladničky.
- Cesto rozdeľte na štvrtiny a utvorte z nich valčeky, ktoré rozdeľte na malé kúsky, z ktorých tvarujte malé rožky.
- V miske si rozšľahajte bielky s vodou, ktorými budete rožky potierať.
- V ďalšej miske si zmiešajte cukor so škoricou, čím potreté rožky následne posypete.
- Potreté a posypané rožky, vyskladané na papieri na pečenie, dajte piecť na 180°C po dobu 15-17 minút alebo dozlatista.
- Upečené, vychladnuté rožteky skladujte na chladnom mieste.