Kokosové pečivo nemusí byť vždy len v podobe obľúbených nepečených Rafaelo guličiek. Tieto vianočné sušienky v tvare snehuliaka vás o tom ľahko presvedčia.
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 1 šálka kokosovej múky
- 1 šálka masla
- 1 šálka cukru
- 1 vajce
- 1 a 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Poleva a zdobenie
- 1/2 šálky masla
- 3 šálky práškového cukru
- 2-3 PL mlieka
- 1 a 1/2 šálky strúhaného kokosu
- 1/4 šálky čokoládových lupienkov
- posypky
Postup:
- Predhrejte rúru na 160°C. Plech vyložte papierom na pečenie a dajte bokom.
- V mixéri vyšľahajte maslo a cukor.
- Pridajte vajcia a pokračujte v miešaní, kým sa všetko nespojí.
- Zmeňte rýchlosť mixéra na nízku a pridajte prášok do pečiva, soľ a múky.
- Miešajte, kým sa cesto nespojí.
- Vzniknuté cesto rozdeľte na polovicu a na pomúčenej pracovnej ploche ho rozvaľkajte na hrúbku približne pol centimetra.
- Pomocou veľkého okrúhleho vykrajovača alebo vykrajovača v tvare snehuliaka vykrájajte kokosové pečivo.
- Pečte 8-10 minút dozlatista.
- Zatiaľ čo cukroví chladne, pripravte si polevu.
- V mixéri vyšľahajte maslo do krémovej konzistencie.
- Prepnite mixér na najnižší stupeň a pridajte práškový cukor a dve lyžice mlieka.
- Miešajte 1-2 minúty, kým nevznikne krémová hmota, podľa potreby zoškrabte steny misy.
- Ak chcete krémovejšiu polevu, pridajte ďalšiu lyžicu mlieka.
- Každý kúsok cukroviniek potrite polevou.
- Na tanierik nasypte kokos a vianočné pečivo v ňom obaľte, pri obaľovaní pritlačte, aby kokos ulpel na poleve.
- Následne kokosové snehuliaka dozdobte pomocou čokoládových lupienkov a posypiek.
Kokos, ktorý svojou bielou farbou a konzistenciou pripomína snehové vločky, k Vianociam nepochybne patrí. Vyskúšajte ho v rozmanitých receptoch na vianočné pečivo s kokosom .