Jedným zo zvierat, ktoré k Vianociam neodmysliteľne patria, predovšetkým v anglosaských krajinách, sú soby. Upečte si ich s pomocou tohto jednoduchého receptu!
Ingrediencie:
- 1/2 šálky masla
- 3/4 šálky krémového arašidového masla
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- 1 a 1/4 šálky hladkej múky
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
Na ozdobenie
- čokoládové lupienky na oči
- lentilky alebo M&M’s na nosy
- praclíky na parohy
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Plechy na pečenie vyložte papierom na pečenie.
- V mixéri zmiešajte maslo, arašidové maslo a hnedý cukor do nadýchanej konzistencie
- Znížte rýchlosť a vmiešajte tiež vajcia a vanilkový extrakt.
- V inej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Následne ich vmiešajte do zmesi arašidového masla, kým sa nespoja.
- Z cesta vyvaľkajte guličky o veľkosti jeden a pol centimetra a položte ich na plech.
- Guľôčky mierne sploštite.
- Pečte 8-10 minút alebo kým okraje ľahko nezhnednú.
- Do sušienok ihneď vložte oči, nosy a parohy.