Chutné a ľahké tvarohové pečivo s nevšedným dizajnom.
Ingrediencie:
- 1/2 šálky masla
- 1 a 1/2 šálky hladkej múky
- 200 g tvarohu alebo mascarpone
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/3 šálky marmelády
- práškový cukor
Postup:
- Vyšľahajte maslo a tvaroh.
- Primiešajte soľ a preosiatu múku
- Vypracujte v cesto a zabaľte do potravinovej fólie.
- Vložte na 30 mnut chladiť do chladničky.
- Vychladené cesto rozvaľkajte valčekom na tenkú vrstvu.
- Potrite vrchnú časť cesta marmeládou.
- Cesto zrolujte do rolky, rozkrojte valček na polovicu a dajte vychladiť na 15 minút do chladničky.
- V medziobdobí si predhrejte rúru na 170 °C.
- Plechy si vyložte papierom na pečenie.
- Vychladnuté valčeky potom ostrým nožom nakrájajte na približne pol centimetrové plátky.
- Pečte približne 17-20 minút.
- Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.
Zaujalo vás použitie tvarohu pri vianočnom pečení? Pozrite sa aj na ďalšie recepty na tvarohové vianočné pečivo!