Vianočné špirálky s džemom

Vianočné špirálky s džemom

Chutné a ľahké tvarohové pečivo s nevšedným dizajnom.

Ingrediencie:

  • 1/2 šálky masla
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 200 g tvarohu alebo mascarpone
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/3 šálky marmelády
  • práškový cukor

Postup:

  1. Vyšľahajte maslo a tvaroh.
  2. Primiešajte soľ a preosiatu múku
  3. Vypracujte v cesto a zabaľte do potravinovej fólie.
  4. Vložte na 30 mnut chladiť do chladničky.
  5. Vychladené cesto rozvaľkajte valčekom na tenkú vrstvu.
  6. Potrite vrchnú časť cesta marmeládou.
  7. Cesto zrolujte do rolky, rozkrojte valček na polovicu a dajte vychladiť na 15 minút do chladničky.
  8. V medziobdobí si predhrejte rúru na 170 °C.
  9. Plechy si vyložte papierom na pečenie.
  10. Vychladnuté valčeky potom ostrým nožom nakrájajte na približne pol centimetrové plátky.
  11. Pečte približne 17-20 minút.
  12. Po vychladnutí posypte práškovým cukrom.
Vianočné špiráovky s marmeládou.
zdroj: moderncrumb.com

Zaujalo vás použitie tvarohu pri vianočnom pečení? Pozrite sa aj na ďalšie recepty na tvarohové vianočné pečivo!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.