Nadýchané lahodné pečivo, ktoré spríjemní vaše vianočné sviatky.
Ingrediencie:
- 4 šálky hladkej múky
- 1 šálka masla
- 1 šálka červeného vína
- 1 a 1/2 šálky kryštálového cukru
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička soli
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- cukor múčka na posypanie
Postup:
- Predhrejte rúru na 170 °C a plechy vyložte papierom na pečenie.
- Vo väčšej mise zmiešajte povolené maslo, víno a cukor kryštál, kým sa dobre nespoja.
- Pridajte prášok do pečiva, soľ, múku a vanilku.
- Vypracujte v cesto a dajte na hodinu do chladničky.
- Následne pomocou valčeka rozvaľkajte cesto na pomúčenej doske na hrúbku približne pol centimetra.
- Vykrajovačom vykrájajte jednotlivé tvary.
- Vložte ich na pripravené plechy a pečte približne 15-18 minút.
- Nechajte vínové pečivo ľahko vychladnúť a potom posypte práškovým cukrom.