Jednoduché pečivo iba zo štyroch ingrediencií, ktoré dá skvele vyniknúť koreniu, ktoré zďaleka nemusíte používať len pri príprave vareného vína.
Ingrediencie:
- 1 šálka masla
- 2 šálky práškového cukru
- 2 šálky hladkej múky
- 1/4 až 1/2 čajovej lyžičky mletého klinčeka
Postup:
- V malom hrnci rozpustite na miernom ohni maslo.
- Odstavte ho z ohňa a odoberte penu.
- Naberačkou odoberte číre rozpustené maslo, mali by ste mať približne trištvrte šálky prepusteného masla.
- Prepustené maslo dajte na približne pol hodiny do chladničky, kým nestuhne.
- Predhrejte si rúru na 170°C.
- V mise vyšľahajte schladené prepustené maslo pomocou ručného mixéra.
- Pridajte jednu a trištvrte šálky práškového cukru a šľahajte pri nízkych otáčkach.
- Postupne prisypávajte múku.
- Vypracujte v hladké cesto, ktoré rozdeľte na štyri rovnaké diely.
- Na ľahko pomúčenej pracovnej ploche rozvaľkajte rukami dva kusy cesta na centimeter širokej kolíky.
- Špalíčky priečne nakrájajte na plátky o šírke približne troch centimetrov.
- Korenené pečivo odkladajte na plech s papierom na pečenie.
- Rovnako postupujte aj s dvoma zostávajúcimi dielmi cesta.
- Pečte približne 18 minút dozlatista, v priebehu pečenia plechy vymeňte.
- Na vychladnuté pečivo preosejte zvyšnú štvrtinu hrnčeka práškového cukru spoločne s mletým klinčekom.