Veľmi neobvyklé pečivo, ktoré dá vašim vianočným sviatkom novú vôňu.
Ingrediencie:
- 175 g múky
- 125 g masla
- 50 g práškového cukru
- 175 g múky
- 2 PL maku
- 3 vetvičky tymiánu
- štipka soli
Postup:
- V malom hrnci zahrievajte maslo, kým sa nerozpustí.
- Pridajte tymian a priveďte do varu.
- Odstavte a nechajte vychladnúť.
- Akonáhle má zmes izbovú teplotu a stuhne do konzistencie mäkkého masla, vyšľahajte ju s práškovým cukrom do svetlej peny.
- Múku, soľ a mak postupne primiešavajte do vyšľahaného masla.
- Vypracované cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte na aspoň 30 minút do chladničky.
- Rúru predhrejte na 170 °C.
- Vychladené cesto rozvaľkajte valčekom a vykrajovače vykrájajte ľubovoľné tvary.
- Makové pečivo dajte na plech s papierom na pečenie a pečte 10-13 minút, v závislosti na veľkosti a hrúbke sušienok.