Toto vianočné pečivo chutí skvele s čajom aj kávou. Spríjemnite si s jeho pomocou vianočnú atmosféru!
Ingrediencie:
- 3 šálky hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky zmesi kandizovaného ovocia
- 1 šálka masla
- 1 šálka práškového cukru
- 1 vajce
- 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 2 čajové lyžičky čistého vanilkového extraktu
Postup:
- Do misy preosejte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Maslo a práškový cukor vyšľahajte mixérom do peny.
- Vmiešajte vajcia a vanilku.
- Znížte rýchlosť a pridajte múčnu zmes a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Akonáhle je múka zapracovaná pridajte tiež kandizované ovocie.
- Cesto rozdeľte na dve polovice a vypracujte do tvaru obdĺžnikového klátika.
- Zabaľte do potravinovej fólie a dajte aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Cesto priečne nakrájajte na plátky o sile asi pol centimetra.
- Predhrejte si rúru na 160°C.
- Cukrovie s kandizovaným ovocím vložte na plech s papierom na pečenie a pečte približne 12-14 minút.