Kombinácia vanilky a mandlí je veľmi obľúbená. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto receptu!
Ingrediencie:
- 3 šálky hladkej múky
- 1 šálka cukru
- 1 šálka masla
- 1 vajce
- 3/4 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky mandľového extraktu
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
- poleva podľa vlastného výberu
Postup:
- Predhrejte si rúru na 160 °C.
- Zmiešajte múku a prášok do pečiva, dajte bokom.
- V inej mise zmiešajte cukor a maslo
- Pridajte k ich zmesi vajcia a vanilkový a mandľový extrakt.
- Postupne pridávajte múčnu zmes a miešajte, kým sa všetko nespojí.
- Na pomúčenom povrchu rozvaľkajte cesto na hrúbku asi pol centimetra a vykrajujte z neho hviezdičky či ďalšie požadované tvary.
- Mandľové pečivo položte na plech s papierom na pečenie.
- Celý plech vložte na 5 minút do mrazničky. Tento krok je dôležitý, aby si pečivo udržalo svoj tvar.
- Pečte v predhriatej rúre 10-12 minút, kým okraje nezačnú ľahko zlátnuť.
- Pred zdobením nechajte pečivo úplne vychladnúť.
Častejšie ako mandle sa pri pečení českého pečiva používajú orechy. Inšpirujte sa našimi rozmanitými receptami na orechové pečivo !