Vianočné vínne vrkôčiky

Vianočné vínne vrkôčiky

INGREDIENCIA

  • 750 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 200 ml oleja
  • 2 lyžičky soli
  • 2 vajcia
  • 2 dcl bieleho vína

POSTUP

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C.
  2. V mise pripravíme suchú zmes z múky, prášku do pečiva a soli.
  3. V ďalšej nádobe vyšľaháme víno spolu s olejom, jedným vajcom a jedným žĺtkom.
  4. Druhý bielok si ponecháme bokom na potieranie slaných vínových cukroviniek.
  5. Vzniknutú olejovú zmes vylejeme do zmesi suchej a spočiatku vareškou, potom za pomoci rúk, vyhniteme vláčne cesto.
  6. Cesto následne rozdelíme na tretiny.
  7. Prvú časť oddeleného cesta si vyvaľkáme v tenký dlhý pás so šírkou 10 cm.
  8. Okraje pásu zarežeme tak, aby boli rovné, čím sa nám následne vytvorí veľký pravidelný obdĺžnik.
  9. Tento obdĺžnik z cesta ďalej za pomoci noža alebo krájacieho kolieska rozkrájame na prúžky o šírke cca 10 mm.
  10. Vzniknú nám tenké pásiky o rozmere 10mm x 10cm. Tie následne použijeme na pletenie vrkôčikov.
  11. Vezmeme si tri pásiky a ich konce stlačením prsta spojíme k sebe a pletieme vrkoče.
  12. Bod 7 – 11 opakujeme aj pri ďalších dvoch tretinách cesta, ktoré máme bokom.
  13. Vrkôčiky kladieme na papierom na pečenie opatrený plech.
  14. Vínne vianočné pečivo potierame rozmiešaným bielkom a posypeme morskou soľou, ktorá dodá pečivo zasnežený nádych.
  15. Vínové pečivo pečieme 20 – 22 minút pekne do zlatista.
Zdroj: chileanfoodandgarden.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.