Vianočné vyprážané kaprie podkovy

Vianočné vyprážané kaprie podkovy

Aký vianočný recept na kapra máte vy? Máte nejaký rodinný klenot? Alebo ho v tento čas nepripravujete vôbec?

INGREDIENCIA

  • 10 podkovičiek kapra
  • 500 ml mlieka
  • 1 lyžica soli
  • 4 strúčiky cesnaku

Na obalenie:

  • vajcia
  • hladká múka
  • strúhanka alebo drvené kukuričné lupienky
  • olej na vyprážanie

POSTUP

  • Do mlieka si dáme soľ a prelisujeme cesnaky.
  • Do tejto marinády kapre naložíme a necháme marinovať deň vopred.
  • Potom každú kaprí podkovu obrúskom usušíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a obaľujeme v múke, rozmiešanom vajci av strúhanke alebo lupienkoch.
  • Vyprážame na rozpálenom oleji pozvoľna z každej strany asi 5 minút.
Kapor v trojobale sa hodí nielen na Vianoce.
dobrotyzkuchyne.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.