Máte slabosť pre kandizovaný zázvor? S týmto receptom ho môžete ľahko pridať aj do cukroviniek.
Ingrediencie:
- 75 g masla
- 1 PL medu
- 70 g cukru
- nastrúhaná kôra z 1/2 citróna
- 1 čajová lyžička mletého zázvoru
- 30 g kandizovaného zázvoru
- 130 g špaldovej múky
- 4 PL mlieka
- 1 vaječný bielok
Postup:
- V mise zmiešajte maslo, med, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru a mletý zázvor a intenzívne miešajte či šľahajte, kým nevznikne penová zmes.
- Postupne pridávajte múku, mlieko a nakrájaný kandizovaný zázvor.
- Vytvorené cesto zabaľte do alobalu a nechajte ho 2 hodiny chladiť v chladničke.
- Predhrejte si rúru na 180 °C.
- Vyberte cesto z chladničky a rozvaľkajte ho valčekom.
- Pomocou vykrajovačov z neho vykrájajte hviezdičky alebo iné tvary.
- Vložte na plech vyložený papierom na pečenie.
- Pred vložením do rúry potrite zázvorové pečivo bielkom, aby sa po upečení krásne lesklo.
- Pečte približne 15 minút.
- Ak chcete, môžete pečivo po upečení a vychladnutí potrieť čokoládovou polevou.