Milujete ryby?
Potom vám najskôr bude voňať aj táto sladkovodná dobrôtka, ktorá je servírovaná vo veľkej väčšine českých domácností na Štedrý večer.
Recepty na kapra však môžete urobiť aj kedykoľvek počas roka.
Pozrime sa na 6 najobľúbenejších prevedení.
Naše recepty
Z kaprieho mäsa môžete robiť aj trvanlivejšie produkty, ako je tomu napríklad v prípade pečenáčov. Takto si môžete okrem iného múdro uchovať zvyšky nezjedeného vyprážaného kapra.
V dobách našich babičiek a prababičiek sa pripravovali aj iné s receptami s kaprom, ktoré sa však na tanieroch v modernej domácnosti už veľmi neobjavujú. Príkladom je napríklad kapor na modro alebo kapor v rôsole.
Táto ryba sa výborne páruje s koreňovou zeleninou a sedí jej aj sladkokyslá chuť. Mrkva, zeler a petržlen sa hodí do základu polievok aj omáčok.
Podávať ho však môžete buď len tak s chlebom alebo so zemiakmi na rôzny spôsob.
Hodia sa k nemu aj ľahké zeleninové šaláty alebo prílohové dipy.
Ako sa vám recepty s kaprom páčili? Napíšte do komentárov, ako sa vám to podarilo.