Tento šalát môžete následne ozdobiť čerstvými bylinkami, ktoré mu dodajú chuť aj arómu, najčastejšie sa používa pažítka, kôpor či valeriánka. Okrem obyčajnej horčice možno použiť aj horčicu pikantnú alebo dijonskú.
Ingrediencie:
- 1000 g zemiakov
- 1-2 cibuľa
- 500 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru
- 10 PL octu
- 10 PL slnečnicového oleja
- 1 čajová lyžička horčica
- štipka cukru
- soľ, korenie podľa chuti
Postup:
- Zemiaky uvarte v osolenej vode domäkka.
- Nechajte ich iba zľahka vychladnúť, olúpte a nakrájajte na plátky.
- Cibuľu nakrájajte na kocky a zmiešajte s plátkami zemiakov.
- Pridajte vývar, olej, ocot a trochu horčice.
- Dôkladne premiešajte a dochuťte soľou, čiernym korením a štipkou cukru.
- Nechajte marinovať, kým sa tekutina nevstrebe.
Okrem tradičných mäsových pochúťok môžete šalát servírovať aj v ľahšej podobe len s vajíčkom natvrdo.
Okrem viedenského šalátu si v jarných a letných mesiacoch môžete pochutnať aj na ďalších šalátoch z čerstvej zeleniny . Inšpirujte sa!