Viedenský variant zemiakového šalátu

Viedenský variant zemiakového šalátu

Túžite po zmene? Nahraďte klasický zemiakový šalát odľahčenou viedenskou verziou. Uvidíte, že budete milo prekvapení.

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • 300 ml hovädzieho alebo zeleninového vývaru
  • 1 biela cibuľa
  • 3 PL octu
  • 3 PL rastlinného oleja
  • štipka cukru
  • pažítka na ozdobu
  • soľ, korenie podľa chuti

Postup:

  1. Zemiaky vložte do vody a uvarte.
  2. Ešte teplé zemiaky olúpte a nakrájajte na plátky.
  3. Zalejte ich horúcim hovädzím vývarom a jemne premiešajte.
  4. Dochuťte octom, soľou, čiernym korením, cukrom a jemne nakrájanou cibuľou.
  5. Potom ho zalejte olejom.
  6. Na záver ozdobte pažítkou.

Tento zemiakový šalát je veľmi vhodnou prílohou k mletému mäsu, napríklad sekanej či fašírkám.

Karbonátok s prílohou zo zemiakov na viedenský spôsob.
zdroj: chefkoch.de

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.