Nepodceňujte prvý krok prípravy polievky súvisiace s cibuľou a zázvorom. Pre správnu chuť polievky je veľmi dôležitý!
Ingrediencie:
- 1 biela cibuľa
- kúsok čerstvého zázvoru, cca 8 cm
- 5 anízov
- 4 celé klinčeky
- 3 tyčinky škorice
- 2 kardamónové struky
- 1 PL celých semien koriandra
- 8 šálok hovädzieho vývaru
- 1 PL hnedého cukru
- 2 čajové lyžičky rybej omáčky
- 220 g chudého hovädzieho mäsa, napríklad sviečkové
- 200 g tenkých ryžových rezancov
- soľ
- olej
- čerstvé bylinky (koriander, mäta, thajská bazalka), fazuľové klíčky, limetka, chilli papričky na ozdobenie
Postup:
- Cibuľu a zázvor olúpte a rozpoľte.
- Zapnite rúru na cca 180 ° C, cibuľu a zázvor položte na plech rezom hore a potrite ich trochou oleja.
- Pečte asi 7-10 minút, kým vršky cibule a zázvoru mierne nezhnednú. Vyberte ich a dajte bokom.
- Zahrievajte aníz, klinčeky, škoricu, kardamóm a koriander vo veľkom hrnci po dobu asi 3 minút, kým sa nerozvonia.
- Pridajte cibuľu, zázvor, vývar a premiešajte.
- Pokračujte vo varení, kým vývar nedosiahne bod varu.
- Potom znížte teplotu na stredne nízku, prikryte pokrievkou a varte aspoň 30 minút.
- Cibuľu, zázvor a korenie sceďte a vyhoďte.
- Do horúceho vývaru vmiešajte rybiu omáčku a cukor.
- Vývar ochutnajte a podľa potreby dosoľte.
- Medzitým, čo sa vývar varí, uvarte rezance podľa návodu na obale.
- Sceďte ich v sitku a potom ich krátko prepláchnite studenou vodou, aby sa ďalej nevarili.
- Chudé hovädzie mäso nakrájajte na veľmi tenké plátky proti vláknu. Je veľmi dôležité, aby mäso bolo nakrájané natenko, aby sa vo vývare rýchlo uvarilo a malo jemnú štruktúru.
- Do každej misky dajte rezance a plátky mäsa. Potom ich prelejte vriacim vývarom a dbajte na to, aby bolo mäso úplne ponorené, aby sa uvarilo.
- Každú misku ozdobte bylinkami a na záver pridajte vylisovanú limetkovú šťavu.
Recepty na polievku pho nie sú jedinou možnosťou, ako dostať ázijskú kuchyňu aj na váš stôl. Uvarte si tiež tradičnú čínu . V masovej aj vegetariánskej podobe!