Vietnamská polievka s kačacím mäsom

Vietnamská polievka s kačacím mäsom

Túto skvelú kačaciu polievku určite poznáte z vietnamských reštaurácií a teraz si ju môžete uvariť aj u vás doma.

Ingrediencie

  • 4 kačacie stehná
  • 30 g zázvoru – na kačicu aj do polievky
  • ¼ šálky ryžového vína
  • ½ lyžičky korenia piatich vôní
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 1 lyžica šalotiek na kačicu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 8 sušených shiitake húb
  • 4 hviezdy anízu
  • 8 datlí
  • 1.5 lyžičky goji
  • ½ lyžičku semien koriandra
  • 4 lyžice sójovej omáčky
  • ½ lyžice ustricovej omáčky
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 3 šalotky do polievky
  • 1 cibuľa
  • 1 lyžica cukru
  • 200g vaječné rezance
  • 1 potom choi

Postup

  • Prvé si pripravíme kačacie stehná. V mise zmiešame polovicu strúhaného zázvoru, ryžové víno, sójovú omáčku, korenie piatich vôní, šalotky a prelisovaný cesnak.
  • Touto zmesou potrieme stehná a marinujeme 20 minút.
  • Rozpálime si rúru a sprudka pečieme asi 10 minút tak, aby nám koža zozlatla.
  • Zatiaľ čo pripravujeme kačacie mäso tak si vo vlažnej vode namočíme shiitake huby, goji a datle asi na 10 minút. Potom prepláchneme.
  • Do hrnca nalejeme vodu a pridáme goji, datle, shiitake huby, aníz, semená koriandra, sójovú omáčku, ustrícovú omáčku, zázvor, cesnak, šalotky a cibuľa.
  • Akonáhle sa nám voda začne variť tak do nej pridáme kačacie stehná a varíme na miernom plameni asi 90 minút.
  • V priebehu varenia odoberáme penu a pokiaľ máme na povrchu veľa kačacieho tuku tak ho môžeme tiež odobrať.
  • Medzitým si uvaríme rezance podľa návodu a necháme zatiaľ bokom. Polievku podávame s rezancami.
  • Pár minút pred koncom varenia pridáme do polievky potom choi a dochutíme cukrom.
  • Polievku podávame s rezancami.
Vietnamská polievka s rezancami a zeleninou v bielej miske.
zdroj: delightfulplate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.