Túto skvelú kačaciu polievku určite poznáte z vietnamských reštaurácií a teraz si ju môžete uvariť aj u vás doma.
Ingrediencie
- 4 kačacie stehná
- 30 g zázvoru – na kačicu aj do polievky
- ¼ šálky ryžového vína
- ½ lyžičky korenia piatich vôní
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 lyžica šalotiek na kačicu
- 2 strúčiky cesnaku
- 8 sušených shiitake húb
- 4 hviezdy anízu
- 8 datlí
- 1.5 lyžičky goji
- ½ lyžičku semien koriandra
- 4 lyžice sójovej omáčky
- ½ lyžice ustricovej omáčky
- 5 strúčikov cesnaku
- 3 šalotky do polievky
- 1 cibuľa
- 1 lyžica cukru
- 200g vaječné rezance
- 1 potom choi
Postup
- Prvé si pripravíme kačacie stehná. V mise zmiešame polovicu strúhaného zázvoru, ryžové víno, sójovú omáčku, korenie piatich vôní, šalotky a prelisovaný cesnak.
- Touto zmesou potrieme stehná a marinujeme 20 minút.
- Rozpálime si rúru a sprudka pečieme asi 10 minút tak, aby nám koža zozlatla.
- Zatiaľ čo pripravujeme kačacie mäso tak si vo vlažnej vode namočíme shiitake huby, goji a datle asi na 10 minút. Potom prepláchneme.
- Do hrnca nalejeme vodu a pridáme goji, datle, shiitake huby, aníz, semená koriandra, sójovú omáčku, ustrícovú omáčku, zázvor, cesnak, šalotky a cibuľa.
- Akonáhle sa nám voda začne variť tak do nej pridáme kačacie stehná a varíme na miernom plameni asi 90 minút.
- V priebehu varenia odoberáme penu a pokiaľ máme na povrchu veľa kačacieho tuku tak ho môžeme tiež odobrať.
- Medzitým si uvaríme rezance podľa návodu a necháme zatiaľ bokom. Polievku podávame s rezancami.
- Pár minút pred koncom varenia pridáme do polievky potom choi a dochutíme cukrom.
- Polievku podávame s rezancami.