Vietnamská polievka s ryžovými rezancami

Vietnamská polievka s ryžovými rezancami

Kuracie varianty polievky majú v porovnaní s hovädzími o trochu menej intenzívnu chuť.

Ingrediencie:

  • čerstvý zázvor, cca 2 cm
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 zväzok koriandra
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky semien koriandra
  • 1 celý klinček
  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 2 šálky vody
  • 220 g kuracích pŕs
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 150 g sušených plochých ryžových rezancov
  • 2 čajové lyžičky rybej omáčky
  • 1/2 čajovej lyžičky cukru
  • korenie
  • fazuľové klíčky, vetvičky mäty, thajská bazalka, lístky koriandra, limetka, chilli papričky na ozdobu

Postup:

  1. Zázvor olúpte a nakrájajte na 4 alebo 5 plátkov. Plochou stranou noža alebo paličkou na mäso ich naklepte a dajte bokom. Zelené časti cibule nakrájajte na tenké plátky, biele na kolieska a pridajte k zázvoru.
  2. Listy koriandra nasekajte nahrubo, aby ste získali dve polievkové lyžice a dajte ich stranou na ozdobu.
  3. V hrnci opekajte semienka koriandra a klinčeky na strednom ohni, kým sa nerozvonia, 1 až 2 minúty.
  4. Pridajte zázvor a časti zelenej cibule. Miešajte asi 30 sekúnd
  5. Pridajte kuracie vývar, vodu, vetvičky koriandra, kuracie mäso a soľ.
  6. Na prudkom ohni priveďte do varu a potom teplotu znížte na mierny var.
  7. Po 5 až 10 minútach varenia by malo byť kuracie mäso uvarené.
  8. Vyberte ho a vývar bez kurčaťa varte ďalších 15 až 20 minút.
  9. Kuracie mäso nechajte vychladnúť a potom ho nakrájajte alebo rozdrobte na kúsky.
  10. Ryžové rezance namočte do horúcej vody, kým nie sú poddajné a nepriehľadné. Zlejte ich, prepláchnite a dajte bokom.
  11. Po uvarení vývaru ho prelejte cez jemné sitko, pevné časti vyhoďte.
  12. V prípade potreby dochuťte rybacou omáčkou a cukrom, aby ste vytvorili výrazný pikantne sladký nádych.
  13. Vývar priveďte do varu na prudkom ohni. Rezance vložte do sieťky a ponorte ich na niekoľko sekúnd do horúceho vývaru, aby sa zahriali.
  14. Rezance vyberte z hrnca a rozdeľte ich do misiek.
  15. Znížte teplotu, aby vývar zostal horúci, zatiaľ čo na rezance naaranžujete kuracie mäso a ozdobíte ich nasekanou zelenou cibuľkou, koriandrom a posypete čiernym korením.
  16. Vývar naberte do misiek a podľa chuti ho dozdobte prípadnými doplnkami.
Kuracia rezancová polievka podľa vietnamskej receptúry.
zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.