Pho Cuon sú rezance Pho plnené hovädzím mäsom, šalátom a množstvom rôznych druhov byliniek. V kombinácii s ľahkým dresingom z rybej omáčky, octu, cukru, cesnaku a chilli sa jedná o úplnú lahôdku, ktorou sa nebudete musieť hanbiť servírovať ako predjedlo či hlavné jedlo.
Ingrediencie
- 500 gramov hovädzieho mäsa, nakrájaného na tenké plátky (roštená, flank steak)
- 1 celý ľadový šalát
- 1 balíček koriandra
- 1 alebo 2 mrkvy
- ¼ lyžičky soli (alebo podľa chuti)
- 1/8 lyžičky korenia (alebo môžete dať viac, ak chcete)
- 1 čajová lyžička korenia piatich vôní
- 1 a ½ lyžice lisovaného cesnaku
- 5 lyžíc rastlinného oleja
- 1 balíček ryžového papiera (stredná veľkosť – 22 cm)
Na zálievku:
- ¾ šálky rybej omáčky
- ½ šálky kryštálového cukru
- ½ šálky ryžového octu
- 2 litre vody
- 1 lyžica lisovaného cesnaku
- 1 lyžička nasekaného chilli (alebo podľa chuti)
Postup
- Namarinujte hovädzie mäso so soľou, korením, cesnakom (1 polievková lyžica), korením piatich vôní a asi 2 lyžicami rastlinného oleja.
- Takto namarinované mäso nechajte odležať v chladničke asi 20 minút.
- Šalát a koriander očistite a dajte bokom.
- Rozohrejte panvicu a nalejte na ňu 2-3 lyžice oleja.
- Vložte zvyšok lisovaného cesnaku a restujte asi 30 sekúnd alebo do zlatista.
- Do panvice vložte všetko marinované hovädzie mäso a miešajte asi 1 minútu.
- Hovädzie mäso neprevarte.
- V prípade potreby znovu dochuťte soľou a korením.
- Odložte bokom.
- Ryžový papier namočte na niekoľko sekúnd do teplej vody (namočte jeden po druhom) a dajte na tanier.
- Za niekoľko sekúnd bude ryžový papier mäkký.
- Dajte na papier malý kúsok šalátu, trochu koriandra a 3-4 kúsky hovädzieho mäsa a potom závitok pevne zrolujte.
- Pripravte si zálievku.
- Mrkva nakrájajte na tenké plátky a pridajte 1 lyžičku soli.
- Nechajte takto asi 20 minút bokom.
- Potom mrkva opláchnite a vložte do misy.
- Do malého hrnca dajte vodu, rybiu omáčku, kryštálový cukor a priveďte do varu.
- Potom vypnite oheň a pridajte ocot, lisovaný cesnak a nasekané chilli.
- Zálievku ochutnajte.
- Mala byť trochu slaná, ale zároveň kyslá a sladká.
- Nakoniec do zálievky pridajte mrkvu a servírujte spolu so závitkami.