Vietnamský rezancový šalát s kuracím a omáčkou nuoc cham

Vietnamský rezancový šalát s kuracím a omáčkou nuoc cham

Leto sa blíži as ním aj väčšia chuť na ľahké a svieže jedlá. A presne taký je aj tento recept. Chutný šalát s ryžovými rezancami, kuracím mäsom, zeleninou a dokonalou omáčkou z octu, cesnaku, rybej omáčky a chilli poteší vaše chuťové bunky a pritom vám nezaťaží žalúdok. Tak si ho s nami poďte pripraviť!

Čo budete potrebovať

Na kura a marinádu:

  • 500 g vykostených kuracích stehien bez kože
  • 2 strúčiky cesnaku, prelisované
  • šťava z 1 limetky
  • 2 lyžice rybej omáčky
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice trstinového cukru
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Na omáčku nuoc cham:

  • 3 strúčiky cesnaku, prelisované
  • šťava z 1 limetky
  • 2 lyžice ryžového alebo bieleho octu
  • 1/4 šálky rybej omáčky
  • 3 lyžice cukru
  • 1 červená chilli paprička, zbavená semienok a nakrájaná na plátky
  • 1/2 šálky studenej vody

Ostatné ingrediencie:

  • 200 g ryžových rezancov vermicelli
  • rastlinný olej
  • 2 šálky fazuľových klíčkov
  • 1 veľká mrkva, nakrájaná na prúžky julienne
  • 1 uhorka, nakrájaná na prúžky julienne
  • 6 listov rímskeho šalátu, jemne nakrájaných
  • čerstvá mäta
  • čerstvý koriander

Postup

  • V strednej miske zmiešajte kuracie mäso s ingredienciami na marinádu a nechajte pri izbovej teplote odstáť 30 minút až 1 hodinu, zatiaľ čo budete pripravovať ostatné prísady na šalát.
  • Zmiešajte všetky ingrediencie na omáčku nuoc cham a miešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí v omáčke.
  • Ochutnajte a podľa potreby pridajte ktorúkoľvek z ingrediencií.
  • Uvarte ryžové rezance podľa návodu na obale.
  • Sceďte a prepláchnite pod tečúcou studenou vodou.
  • Dajte bokom do sitka.
  • Zahrejte 2 lyžice rastlinného oleja v panvici na stredne vysokom plameni.
  • Mäso opekajte asi 4 minúty z každej strany, alebo pokiaľ nebude prepečené.
  • Dajte bokom na tanier.
  • Ryžové rezance zmiešajte s fazuľovými klíčkami, nakrájanou mrkvou a uhorkou, rímskym šalátom, mätou a koriandrom.
  • Kuracie mäso nakrájajte na plátky a pridajte do šalátu.
  • Podávajte s omáčkou nuoc cham.
Šalát s ryžovými rezancami, kuracím mäsom, zeleninou a čerstvými bylinkami v hlbokom tanieri s vedľa položenou omáčkou z octu, cesnaku, rybej omáčky a chilli.
www.thewoksoflife.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.