Vietnamský šalát s kuracím mäsom, mrkvou a kaleráb

Vietnamský šalát s kuracím mäsom, mrkvou a kaleráb

Tento recept je ľahký na prípravu a zároveň je osviežujúci, chutný a ľahký. Obsahuje kaleráby, mrkvu, kuracie mäso a čerstvé bylinky, čo vytvára luxusnú a zdravú kombináciu, ktorá vás ohromí!

INGREDIENCIA

Na šalát:

  • 2,5 cm kúsok zázvoru
  • 2 a 1/2 lyžičky soli
  • 200 g kurčaťa, bez kostí a kože
  • 2 stredné kaleráby, približne 700 g
  • 1 veľká mrkva
  • 6 vetvička mäty, umytých a otrhaných
  • 8 vetvička koriandra, umytých a otrhaných
  • 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
  • 1/4 šálky drvených pražených arašidov
  • 1 lyžica pražených sezamových semienok

Na zálievku:

  • ½ šálky cukru
  • 1/2 šálky limetkovej šťavy
  • 1/4 šálky rybej omáčky
  • 1 lyžica cesnaku, jemne nasekaného
  • 2 červené čili papričky, jemne nasekané

POSTUP

  • Olúpte zázvor.
  • Vodu v hrnci priveďte do varu.
  • Pridajte 1 lyžičku soli, zázvor a kura.
  • Vodu opäť priveďte do varu.
  • Znížte teplotu na nízku.
  • Hrniec prikryte a kura varte 15-25 minút v závislosti od hrúbky mäsa.
  • Kurča preložte do misky a nechajte vychladnúť.
  • Keď kura dostatočne vychladne, natrhajte ho na malé kúsky.
  • Z kaleráby odstráňte stonky.
  • Odrežte konce a vyhoďte.
  • Na odstránenie šupky použite škrabku na zeleninu.
  • Zeleninu umyte a potom osušte papierovou utierkou.
  • Každú kaleráb rozkrojte napoly.
  • Vo veľkej miske nastrúhajte kaleráby pomocou mandolíny s jemnou čepeľou.
  • Po dokončení oddeľte kúsky pomocou prstov.
  • Olúpte mrkva.
  • Nakrájajte na malé časti.
  • V strednej miske nakrájajte mrkvu pomocou rovnakej mandolíny.
  • K nakrájaným kalerábom pridajte 1 lyžičku soli.
  • K nakrájanej mrkve pridajte 1/2 lyžičky soli.
  • Naplňte obe misky studenou vodou.
  • Zeleninu premiešajte, aby sa spojila so slanou vodou.
  • Zeleninu nechajte 5 minút máčať vo vode.
  • Nakrájanú zeleninu preložte do veľkého sitka a zlejte vodu.
  • Pomocou odstredivky na šalát odstráňte zostávajúcu vodu.
  • Mätu a koriander nasekajte nahrubo.
  • V malej miske zmiešajte cukor, limetkovú šťavu a rybiu omáčku tak, aby sa cukor rozpustil.
  • Pridajte nasekaný cesnak a chilli a premiešajte.
  • Nakrájané kaleráby a mrkva preložte do veľkej misy.
  • Pridajte nakrájané kura a premiešajte.
  • Pridajte mleté ​​čierne korenie a čerstvé bylinky.
  • Ak chcete podávať, preneste štedrú časť šalátu na tanier.
  • Navrch dajte lyžicu drvených pražených arašidov a posypte praženými sezamovými semienkami.
  • Podávajte s dresingom.
Šalát zo zeleniny a kuracieho mäsa servírovaný na tanieriku s čerstvými bylinkami a chilli papričkou.
www.runawayrice.com

Možno sa vám budú hodiť aj naše recenzie plynových varných dosiek , kde sa dočítate všetko potrebné pre správnu voľbu. Kto vyhral v našom porovnaní?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.